מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוק לעזרה- מרגיש שהחיים האלו גדולים עליזיו17/02/2017
היי....מרגיש ממש תקוע ואשמח לכל עזרה שתינתן. אני אוטוטו בן 34 ולא השגתי כלום בחיים. אין לי תואר ועצם המחשבה על לימודים מעוררת בי חרדה עצומה (בעבר התחלתי שני תארים שונים ואת שניהם לא הייתי מסוגל להשלים). אין לי טיפת מוטיבציה ושום רצון להשקיע על מנת להתקדם בחיים והמצב הזה רק מחריף את תחושת אי המסוגלות שלי. אני עובד כרגע במשרה ניהולית זוטרה עם משכורת סבירה אבל סובל מכל שניה ומתעורר כל בוקר מחדש בדיכאון מהמחשבה על עוד יום בעבודה הזו. אין לי מושג מה לעשות ואיך לצאת מהמעגל הזה...מיותר לציין שאני סובל גם מחרדה חברתית, הפרעות אכילה והיד עוד נטויה. בעבר טופלתי בעזרת כדורים אבל לא זכור לי שזה גרם לשינוי כלשהוא....מרגיש שאולי פספסתי את החיים וכבר לא אגיע לשום דבר. מיואש ומדוכא, האם יש סיכוי בכל זאת שמשהו ישתנה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לעזרה
שרון לויט17/02/2017היי זיו,
נשמע שאתה סובל ממספר בעיות פסיכולוגיות שמקשות עליך בתפקוד. האם טופלת בעבר מלבד בטיפול תרופתי? טיפול פסיכולוגי יכול לעזור מאוד, כל עוד הוא נותן לך כלים לשינוי ולא מדובר בשיחות בלבד. בגיל 34 יש עוד המון מה להשיג ולשנות, רק צריך לדעת כיצד לעשות זאת. כדאי לפנות לאיש מקצוע לאבחון מקיף ומדויק של בעיותיך והתאמת דרכי הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיש שהחיים האלו גדולים עלי
זיו17/02/2017היי שרון. תודה על המענה המהיר :) אשמח לקצת פרטים לגבי טיפול מומלץ...האם גם לי את ממליצה על טיפול cbt? במידה וכן, האם יש פתרון לעול הכלכלי הכרוח בכך? האם יש טיפולים מסובסדים מעבר לקופת החולים למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט17/02/2017היי זיו,
לדעתי טיפול יעיל הוא טיפול שנותן כלים לפתור בעיות, וטיפול CBT הוא אכן כזה. זו מטרייה רחבה של שיטות וכלים, ולכן צריך לחשוב ביחד עם המטפל על הכלים המתאימים לך ובאיזו בעיה להתמקד קודם, כדי לא "להתפזר". טיפול מסובסד חלקית אפשר לקבל אצל מטפלים שעובדים עם קופות החולים השונות, ובמסגרת טיפול פרטית אפשר פעמים רבות גם לקבל החזרים מחברת הביטוח שלך- במידה שהביטוח מכסה פסיכותרפיה.
בנוסף, קיים טיפול במרפאות ציבוריות. איני יודעת מאיפה אתה בארץ, באזור המרכז המרפאות האלה רבות ומפותחות יחסית ואפשר לפנות.
מעבר לכך, כדאי גם לבדוק אם החברה/ ארגון שאתה עובד בהם נותנים יעוץ מסובסד לעובדים. מקומות עבודה רבים עושים זאת, והם בדרך כלל מקושרים עם מטפלי CBT- רוב העובדים אינם יודעים על קיום האופציה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)