מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם חרדה גורמת לדיכאון?שאלה19/02/2017
הי אני כבר חוד וחצי סובל מחרדה ופחד בעקבות אירוע שעברתי לאחרונה אני שם לב שיש לי גם דיכאון האם החרדה גורמת לדיכאון? ואן כן איך יוצאים מזה כי זה ממש מלחיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ודיכאון
שרון לויט19/02/2017שלום לך,
חרדה אינה גורמת לדיכאון. היא גורמת בעיקר לעוד חרדה (כפי שניתן גם לראות בשאלתך).
ייתכן שאתה מרגיש תחושות נוספות בעקבות המצב כולו, הכוללות תחושת עצב או ייאוש וחוסר מוטיבציה. חרדה כן מלווה בהימנעות, שיכולה לעודד תחושות אלה.
מומלץ כמובן לפנות לטיפול, ומעבר לכך להשתדל להיות פעיל ככל האפשר ולא לעשות שינויים לרעה בחייך עקב התחושות הרעות (למשל, להימנע מדברים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודיכאון
שאלה20/02/2017את צודקת יש לי גם עצב בלב ויאוש מכל המצב אבל גם דיכאון כזה כאילו למה בכלל להתאמץ וכו. אז מה עושים נגד כל התחושות הקשות האלה? איך יוצאים מזה וחוזרים להיות כמו בעבר עם שימחת חיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט20/02/2017כמו שאמרתי, להיות פעיל כמה שיותר, לא להימנע משום דבר- להמשיך בחיים כאילו אין חרדה. כשתתנהג כך, גם תרגיש כך לבסוף. אם לא תצליח לשקם את עצמך לבד, מומלץ להיעזר בטיפול פסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודיכאון
שאלה20/02/2017יש משהו שאת ממליצה?
אני מנסה להיות פעיל ולחשוב חיובי ותאמיני לי לא קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה?
שרון לויט20/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה
שאלה20/02/2017אמרת שאם אני לא יכול לטפל בעצמי אז עדיף פסיכולוג יש לך שיטה שאת חושבת שעוזרת לדיכאון עצבות פחד וחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט20/02/2017אני מניחה שקראת בפורום וראית שאני ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שהוא היחיד שבאמת נותן כלים להתמודדות עם החרדות ולפתרונן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודיכאון
שאלה20/02/2017כן את יכולה בקצרה רק כמה מילים לומר מה זה בדיוק ואיך זה עובד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
שרון לויט20/02/2017בטיפול CBT לומדים איך להתמודד עם החרדה בצורה נכונה, כך שהסימפטומים יילכו וייחלשו עד להיעלמותם. ברור שמה שגורם לחרדה להמשיך ולהתקיים היא ההתנהגות שלנו והתפיסה השגויה שלנו את החרדה (כלומר החשיבה שלנו). טיפול CBT עובד על השינוי של כל אלה: שינוי ההתנהגות- במקום להימנע מכל מיני פעילויות ומקומות במטרה להימנע מהחרדה, להתחיל לעשות דברים שנמנעים מהם, ואפילו להיחשף לחרדה באופן מכוון. בחלק שעובד על החשיבה, לומדים לשנות את התפיסות לגבי החרדה ולהפסיק לפחד ממנה. כשלא פוחדים מהפחד- הפחד כבר לא קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)