דיכאון וחרדות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון וחרדות לאחר לידה
    עינת
    09/04/2017

שלום רב,
    הנני בת42 ילדתי את בכורתי לפני 9 חודשים.
    מאז אני סובלת מאוד מחרדות, התקפי חרדה, מועקה נפשית, קושי לנשום ועוד.
    אני כרגע התחלתי טיפול פסיכולוגי, הפסיכולוגית המליצה לי על כדורים. אני, רק מהמחשבה עלםכדורים עוד יותר נכנסת לדיכאון ולחרדות מפני שיש לזה לא מעט ת. לוואי רעות למרות שיש אנשים שטוענים שזה שינה להן ת'חיים.
    אשמח לקבל מידע יותר מקצועי על הכדורים בנוסף, אשמח לשמור על שיטות טיפול ללא כדורים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדות לאחר לידה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדות לאחר לידה

שרון לויט
    09/04/2017

היי עינת,
    אני מנחשת שפנית לטיפול פסיכולוגי בלי לברר את הגישה הטיפולית שהפסיכולוגית משתמשת בה. ככל הנראה לא מדובר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), נכון? זוהי הגישה המומלצת עבור בעיות כמו שלך. היא נותנת כלים להתמודדות עם חרדות ללא תרופות, כך שבסופו של דבר החרדות יכולות להיעלם אך ורק עקב תרגול ועבודה שאת עושה. למעשה, טיפול תרופתי סותר עיקרון מאוד בסיסי של הגישה הזו, שמלמדת התמודדות עם חרדות על מנת להגיע לפתרון, במקום בריחה (והתרופות הן סוג של חוסר התמודדות).
    ממליצה לקרוא עוד על טיפול CBT, יש המון חומר לגביו באינטרנט. לדעתי ממש אין צורך בתרופות, את בהחלט יכולה ללמוד כלים להתמודד עם הבעיה ולפתור אותה גם בלעדיהן.

חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו