מנסה להתגבר על החרדה לבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנסה להתגבר על החרדה לבד
    אפרת
    22/05/2017

היי,.. לפני כחודשיים התחילו לי התקפי חרדה שהסימפטומים היו . ראש מסתובב , רצון לשירותים . ולפעמיים דפיקות לב חזקות , פניתי לפסיכולגית . כיוון שחודש אחרי שזה התחיל עברתי ניתוח . לדעתה ההתקפים נבעו מהניתוח . וזרמתי איתה . ( היה לי מיומה מעל הרחם ופתחו לי את הבטן כדי להוציא אותה ) . מפה לשם היא נתנה לי ואבן . חצי בבוקר וחצי אחהצ . לקח קצת זמן וזה עזר לי . אבל אני עכשיו חודש אחרי הניתוח והפסקתי לקחת את הכדורים , אבל החרדות לא נעלמו . הם לא כמו מקודם אבל הם עדיין פה . עם הפסיכולגית הפסקתי להיפגש כי לא הרגשתי שהיא עוזרת לי חוץ מלקחת כל שבוע 350 שח . מה היית ממליצה לי לעשות ? אפילו משהו שהוא טיבעי.. לא ממש בא לי להתחיל עם כדורים :/ ... תודה אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנסה להתגבר על החרדה לבד

הוספת תגובה

• חרדה

שרון לויט
    22/05/2017

היי אפרת,
    לא כל טיפול פסיכולוגי הוא יעיל עבור חרדות. כנראה פנית לפסיכולוגית בלי לבדוק באיזו גישה היא מטפלת, וקיבלת בעצם טיפול שכולל שיחות תמיכתיות בלבד, שלא נתן לך כלים להתמודד עם הבעיה ולפתור אותה. החדשות הטובות הן, שיש טיפול פסיכולוגי שעובד. הוא נקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בטיפול זה, מלמדים אותך כיצד להתמודד נכון עם החרדות, ואף נותנים לך משימות לתרגל בבית, בין פגישה לפגישה. אם עושים הכל בצורה נכונה, החרדות בסופו של דבר אמורות להיעלם. אין צורך להשתמש בתרופות, הן אפילו נוגדות עיקרון בסיסי של הגישה (שהוא התמודדות במקום בריחה ומיסוך הבעיה).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו