מחפש להתגבר על דיכאון וחרדות ללא תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפש להתגבר על דיכאון וחרדות ללא תרופות
    דניאל
    01/07/2017

שלום רב, אני מספר שנים הייתי מטופל בתרופות SSRI עם הצלחה יחסית, לאחרונה הפסקתי את השימוש על דעת עצמי, התסמינים של דיכאון וחרדה חזרו לי אך אני לא ממהר לחזור ושוב לקחת את התרופות, אני מנסה למצוא פתרון אחר ורציתי להתעייץ כאן בפורום, מה עוד ניתן לעשות במקום השימוש בתרופות,האם ישנם בדיקות שאפשר לבצע שיכולים לזהות מה המקור לכך.
    בדיקות דם יותר מקיפות? מה לגבי בדיקות כמו שיער,רעלים ומתכות וכו'.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדות

שרון לויט
    04/07/2017

היי דניאל,
    מדוע אתה זקוק לבדיקות הרפואיות? המקור לחרדות הוא לא רפואי, אלא פסיכולוגי.
    האם הכוונה היא שהחרדות הן בקשר לסימפטומים פיזיים, ואתה חושב שבדיקות ירגיעו אותך? אם כן, הבדיקות רק יחמירו את המצב. אולי באותו הרגע שבו אתה מקבל את התוצאות אתה רגוע יותר, אך זמן לא רב לאחר מכן החרדה חוזרת, עם מחשבות כמו: "אולי עכשיו יש לי משהו? הרי עבר זמן מאז הבדיקה". "אולי לא בדקו כמו שצריך/ כל מה שצריך?" וכו'. זו כנראה הסיבה שאתה כבר "לא מאמין" לבדיקות הדם הסטנדרטיות ומחפש בדיקות נוספות.
    לשאלתך, בהחלט יש דרך לא תרופתית, ואפילו טובה יותר, להתגבר על חרדות ודיכאון. זהו טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), אתה מוזמן לחפש חומר ולקרוא עליו. קיים חומר רב. הטיפול נותן לך כלים להתמודד עם הבעיות, וכך להתגבר עליהן. למשל, לעבוד על מחשבות מכשילות כמו אלה שציינתי למעלה, ועל התנהגויות שמנציחות את הבעיה (כמו ביצוע עוד ועוד בדיקות ובקשות אישורים ש"הכל בסדר").

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו