איך יוצאים מהלופ הזה טיפול CBT לא עזר לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך יוצאים מהלופ הזה טיפול CBT לא עזר לי
    DO
    06/07/2017

מרגיש מדוכא כי לא מצליח לצאת ממצב של התעלמות ודחייה נולדתי דחוי להורים שלא יכלו לבצע הפלה אבל נתנו הרגשה של למה צריך אותו? הייתי דחוי תרתי משמע. מעולם לא זכיתי להרגיש אהוב לא ימי הולדת לא בר מצווה התעלמות מוחלטת

הבעיה שהדחייה הזאת ממשיכה איתי הקשרים שלי לא ממש רצוי בהם. תמיד אני היוזם. ואני לא מבין למה זה ואיך אני יצא מהמעגל הכואב הזה? יש אפשרות שאעשה טיפול או אקח כדור וישתנה המצב? האם אזכה להרגיש אהוב? אני לא שנוא רק מתעלמים ממני. אני חרוץ בלימודים נחשב גאון בכיתה יוצרים איתי קשר רק אינטרס שאלמד איתם או שיעתיקו ממני במבחנים איך יוצאים מזה אני יודע שזה מדכא אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    09/07/2017

שלום לך,
    בהחלט יש אפשרות שטיפול ישנה את המצב. עצם העובדה שהיית בטיפול CBT והוא לא עזר לך, אין פירושה שהטיפול לא מתאים לך. יכול מאוד להיות שלא התחברת למטפל הספציפי שהיית אצלו, שלא עשית את "שיעורי הבית", שלא היתה לך מוטיבציה לשתף פעולה וכו'.
    בכל אופן, נשמע שהבעיה העיקרית שלך היא שאתה חש דחוי ולא רצוי בכל מקום שאתה נמצא בו, החל מהמשפחה שלך, וזה כמובן לא פשוט. ייתכן ששיטה טיפולית בשם "סכמה תרפיה" (או טיפול בסכמות) יכולה להועיל לך מאוד. זהו סוג של CBT אינטגרטיבי שנחשב כביכול לטיפול מעמיק יותר. המטרה היא לזהות סכמות חשיבה שליליות שעומדות בבסיס הבעיות שלך, ולנסות לשנות אותן בטכניקות שונות כדי להוציא אותך מן המקומות ה"תקועים". ממליצה לחפש חומר על השיטה ולקרוא.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו