מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהו טיפול cbt מה כולל בטיפוללימור08/07/2017
היי שרון הציעו לי ללכת לטיפול cbt רציתי לדעת מהו טיפול cbt מה כולל בטיפול? אני כותבת לך מפני שאני רוצה לדעת אם זה באמת מתאים לי וארצה את זה. אשמח למענה תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה טיפול cbt בדיכאון
לימור08/07/2017איזה כלים הטיפול נותן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול CBT
שרון לויט09/07/2017היי לימור,
טיפול CBT הוא הטיפול הפסיכולוגי המומלץ כיום עבור בעיות פסיכולוגיות, כמו: חרדה, דיכאון, אובססיות, הפרעות אכילה, התמכרויות, הפרעות אישיות ועוד. ספציפית, הטיפול בדיכאון מתמקד קודם כל בשיפור מצב הרוח על ידי הגברת תחושת הסיפוק בחיי היום יום. זאת עושים על ידי מציאת פעילויות שיעלו את תחושת ה"יעילות העצמית", כלומר יגרמו לך להרגיש סיפוק מעצם עשייתן. אלה יכולות להיות פעילויות מהנות, או כאלה שיגרמו לך תחושה שעשית משהו מועיל (ומתוך כך סיפוק גדול).
החלק השני של הטיפול מתמקד בזיהוי דפוסי חשיבה שליליים ותבוסתניים, וניסיון להטיל בהם ספק ולשנות אותם. הדרך לעשות זאת תלויה בסוג הטיפול (יש כל מיני סוגים של CBT שמתאפיינים בטכניקות קצת אחרות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת יעילות עצמי דוגמה
לימור09/07/2017היי שרון. את הסברת לי בקשר תחושת יעילות עצמית האם את יכולה לתת לי דוגמה של פעילות ליעילות עצמית? שאבין יותר איזה פעולות אלה? למה הכוונה? אשמח מאוד למענה תודה רבה ושבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות עצמית
שרון לויט09/07/2017היי לימור,
פעולות שנותנות תחושה של יעילות עצמית יכולות להיות כל פעולה שגורמת לך לחוש סיפוק מעצם עשייתה בלבד. תחושה ש"עשית משהו טוב", שקידמת את עצמך. זו יכולה להיות אפילו פעולה פשוטה בתוך הבית, כמו ניקיון הבית, סידור, מיון דואר, כביסה וכו'. בד"כ פעילויות מחוץ לבית נותנות תחושת יעילות עצמית גבוהה אף יותר, אפילו פעולה כמו יציאה להליכה.
בד"כ בטיפול נהוג לדרג את הפעולות לפי עוצמת תחושת היעילות העצמית שהן נותנות ולפי הקושי לבצע אותן, ומנסים להתחיל בפעולות קלות יותר לביצוע (כאשר תחושת היעילות העצמית הצפויה עשויה לתת מוטיבציה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך שרון
לימור10/07/2017יום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)