מהו טיפול cbt מה כולל בטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהו טיפול cbt מה כולל בטיפול
    לימור
    08/07/2017

היי שרון הציעו לי ללכת לטיפול cbt רציתי לדעת מהו טיפול cbt מה כולל בטיפול? אני כותבת לך מפני שאני רוצה לדעת אם זה באמת מתאים לי וארצה את זה. אשמח למענה תודה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכוונה טיפול cbt בדיכאון

לימור
    08/07/2017

איזה כלים הטיפול נותן? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול CBT

שרון לויט
    09/07/2017

היי לימור,
    טיפול CBT הוא הטיפול הפסיכולוגי המומלץ כיום עבור בעיות פסיכולוגיות, כמו: חרדה, דיכאון, אובססיות, הפרעות אכילה, התמכרויות, הפרעות אישיות ועוד. ספציפית, הטיפול בדיכאון מתמקד קודם כל בשיפור מצב הרוח על ידי הגברת תחושת הסיפוק בחיי היום יום. זאת עושים על ידי מציאת פעילויות שיעלו את תחושת ה"יעילות העצמית", כלומר יגרמו לך להרגיש סיפוק מעצם עשייתן. אלה יכולות להיות פעילויות מהנות, או כאלה שיגרמו לך תחושה שעשית משהו מועיל (ומתוך כך סיפוק גדול).
    החלק השני של הטיפול מתמקד בזיהוי דפוסי חשיבה שליליים ותבוסתניים, וניסיון להטיל בהם ספק ולשנות אותם. הדרך לעשות זאת תלויה בסוג הטיפול (יש כל מיני סוגים של CBT שמתאפיינים בטכניקות קצת אחרות).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת יעילות עצמי דוגמה

לימור
    09/07/2017

היי שרון. את הסברת לי בקשר תחושת יעילות עצמית האם את יכולה לתת לי דוגמה של פעילות ליעילות עצמית? שאבין יותר איזה פעולות אלה? למה הכוונה? אשמח מאוד למענה תודה רבה ושבוע נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות עצמית

שרון לויט
    09/07/2017

היי לימור,
    פעולות שנותנות תחושה של יעילות עצמית יכולות להיות כל פעולה שגורמת לך לחוש סיפוק מעצם עשייתה בלבד. תחושה ש"עשית משהו טוב", שקידמת את עצמך. זו יכולה להיות אפילו פעולה פשוטה בתוך הבית, כמו ניקיון הבית, סידור, מיון דואר, כביסה וכו'. בד"כ פעילויות מחוץ לבית נותנות תחושת יעילות עצמית גבוהה אף יותר, אפילו פעולה כמו יציאה להליכה.
    בד"כ בטיפול נהוג לדרג את הפעולות לפי עוצמת תחושת היעילות העצמית שהן נותנות ולפי הקושי לבצע אותן, ומנסים להתחיל בפעולות קלות יותר לביצוע (כאשר תחושת היעילות העצמית הצפויה עשויה לתת מוטיבציה).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך שרון

לימור
    10/07/2017

יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו