טיפול בטרנקסל נגד חרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בטרנקסל נגד חרדות
    ירון
    03/09/2017

לאחר חצי שנה של תחושת טשטוש ריחוף ותחושת פעילות על אוטומוט התחלתי להשתמש בטרנקסל משום שהרופא שלי חושב שאני נמצא בחרדה כלילית.
    השאלה שלי האם תופעות אלו קשורות לחרדה והאם הכדור הזה מתאים לטיפול?
    שאלה נוספת.. האם מותרת שתית אלכהול לא מופרזת בזמן צריכת הכדור? כמובן שלא באותם שעות של הבליעה שלו.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בטרנקסל נגד חרדות

הוספת תגובה

• בנזודיאזפינים כטיפול בחרדה

יניב רוזן
    04/09/2017

שלום,
    תיאור הסמפטומים אינו מספיק לקביעה כי מדובר בחרדה, וזאת למרות שקל מאד לאבחן חרדה. אני מניח שרופא המשפחה נתן לך את הטיפול התרופתי ששייך למשפחת הבנזודיאזפינים. כדורים אלה ממכרים בנטילה ממושכת (מעל מספר שבועות) והגוף מתרגל אליהם בקלות ולכן מצריך העלאת מינון באופן קבוע. הנטייה היא להימנע משימוש בכדורים אלו (למרות שבוואי הם מקלים עלייך באופן מידי). כדורים אלו מיועדים לתחילת טיפול תרופתי בשילוב עם כדור עיקרי, שבדכ מתחיל לעבוד אחרי שלושה שבועות עד חודש, ולכן במצבים של חרדה קשה, קשיים בשינה. טרנקסל משולב עם הכדור העיקרי עד שזה מתחיל לעבוד.
    באופן אישי, אני ממליץ לך לפנות למטפל קוגניטיבי התנהגות, או פסיכולוג כדי לעבור איבחון מסודר. הרבה מהקשיים ניתן לפתור ללא טיפול תרופתי, ומאד חבל להתחיל טיפול תרופתי שלא לצורך. לתרופות יש תופעות לוואי רבות והן ניתנות במקרים מסוימים בלבד.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכהול

ירון
    08/09/2017

ומה בנוגע לשתית אלכהול בזמן צריכת הכדור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול

יניב רוזן
    08/09/2017

היי,
    לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו