מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 20 מצבי רוח קיצונייםאני07/09/2017
מאז שאני מכירה את עצמי יש לי את התקופות החרא שלי, התקופות בהן פתאום, בלי שום הודעה מוקדמת, הכל רע. לא משנה כמה טוב לי בחיים, לי רע. אני עצובה, אני עצבנית, אין לי כוח לעשות שום דבר ואני מוצאת את עצמי במיטה בוכה במקרה הטוב ובמקרה הרע, סתם בוהה באוויר וחושבת למה כל זה קורה לי והאם זה בכלל שווה את זה.
כבר שנים שאני ככה, עם מצבי רוח קיצוניים משתנים, כשאני מרגישה משהו אני מרגישה אותו עד הסוף, עצבנית-רותחת מזעם על כל העולם, מבואסת-בדיכאון של הלייף, שמחה-שרה ורוקדת בהיי לא רציונלי. זה כאילו כל הרגשות אצלי הם בעוצמה מוגברת יותר.
יש את הרגעים האפורים, שאני לא בהיי ולא בדאון, בהם אני באמת מתחרפנת, אני לא מבינה את עצמי, אני האמת טיפה גם עצבנית על עצמי, וואלה ברגעים האלו בא לי להשתחרר, בא לי להשתכר ולהשתולל, בא לי להרגיש משהו ולעשות שטויות, בא לי לעשות משהו כלכך טיפשי שיגרום לי להתעורר וסוף סוף להרגיש כמו בנאדם נורמלי, משהו קיצוני שאולי יאפס אותי. אולי זה נשמע מוזר אבל זו אני, וזו בטח הפעם הראשונה שאני לגמרי כנה לגבי זה..
אף אחד מהסובבים אותי לא באמת יודע, אמא שלי ניסתה לשלוח אותי לכל מני פסיכולוגיים שיעזרו לי להתמודד עם החיים, והיציאה האחרונה שלה-כדורים הומאופתיים! קיבלתי אותם אתמול ולמרות שאני לגמרי סקפטית שמשהו עוד יעזור, אני בשקט בלב מתחננת שהם יתחילו להשפיע.
הבעיה היא שאמא לא באמת יודעת, היא יודעת שקשה לי, היא יודעת שאני מפחדת פחד אימים מכל סיטואציה חדשה ולא מוכרת אבל אין לה באמת מושג על הרגשות הקיצוניים, על התקופות דיכאון הקשות, על זה שהפחדים האלה יכולים לשתק אותי ושיש לילות בהם אני רק בוכה ובוכה וצורחת בשקט, שלא יישמעו, ומתה מפחדת שמשהו ישתנה, להגיע למקום חדש, להתגייס חס וחלילה ואפילו לצאת לכמה ימים מחוץ לבית..
עם השנים הפכתי למומחית בהסתרות ואפילו למומחית בהתמודדות בצורה גרועה, אני מצליחה להתמודד איכשהו, בטיולים שנתיים אין מצב שתראו אותי אבל בטיולים בצופים, מקום בו עוד מצפים ממני ויש מצב שגם מאמינים בי, אני אלך! כמובן שתהיה לי קריסת מערכות טוטלית בזמן שלפני ולעיתים גם תוך כדי כי הרי הרגשות שלי כלכך מוקצנים שלא באמת צריך לקרות משהו גדול כדי שאני אשבר לגמרי. אני מצליחה להתמודד. אבל באיזה מחיר? אני סובלת, כל יום שבו אני באחד ממצבי הרוח האלה שלי או שאני לפני התמודדות עם דבר חדש אני סובלת, וגם כשהמצב טוב ואני בסדר או אפילו באופוריה, אני עדיין כל הזמן מתה מפחד שזה ישתנה ושהמצב יחזור להיות חרא, אלו מחשבות שלא עוזבות אותי לרגע.
יש לי 100 אחוז מוטיבציה להשתנות סוףסוף, זה הדבר היחיד שאני באמת רוצה ומסוגלת להתאמץ בעבורו, אני יודעת שיש לחיים האלה עוד מה להציע לי וזה יותר מכל החרא הזה. אני כולי תקווה שמשהו בכדורים האלו שלקחתי יעזור אבל אני לא יודעת אם להאמין בזה ואני לא יודעת אם יש עוד דברים שאני יכולה לעשות כדי לזרז עניינים, איך אני מתקנת את עצמי סוףסוף, ואולי יש פה מישהו שסוףסוף יוכל להגיד לי מה לעזאזל לא בסדר איתי, להגיד לי שבאמת יש בי משהו ובו בר טיפול ואני לא פשוט דפוקה כי ככה האופי שלי נוצר. אשמח לעצה או שתיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות רגשי
שרון לויט07/09/2017שלום לך,
אני לא יכולה, כמובן, לתת לך אבחנה של ממש דרך הפורום, אבל נשמע שקיים אצלך קושי בוויסות רגשי. כלומר, כפי שאמרת, את חווה את כל הרגשות בעוצמה מוגברת, שקשה לך לשלוט בה. לדעתי, טיפול שילמד אותך לשלוט בעוצמת הרגשות (כלומר לווסת אותם) יוכל להועיל לך מאוד. מציעה לך לחפש חומר על טיפול DBT. זהו סוג ספציפי של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). מדובר בטיפול פסיכולוגי ממוקד, שכולל טכניקות ספציפיות שעוזרות לאנשים לווסת את רגשותיהם, וכן למתן התנהגויות שקשה לשלוט בהן.
כדורים הומאופתיים לא יועילו. קיים טיפול תרופתי ספציפי שיכול לעזור בוויסות רגשי, אבל כמובן שטכניקות שנלמדות בטיפול הפסיכולוגי יעילות יותר בטווח הארוך.
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטיבציה גבוה לטיפול
יניב רוזן08/09/2017שלום רב,
ראשית, אני מברך על המוטיבציה שלך לטפל בבעיה. מוטיבציה גבוה היא מרכיב דרמטי בהצלחת טיפול. מפתיע אותי מאד שעברת טיפולים ועדיין לא איבחנו אותך בכלל או כראוי.
זאת למרות, שנדמה שהכיוון די ברור. אני לא יכול וזה גם לא נכון לאבחן אותך פה.
לאורך השנים הגיעו אליי מטופלים לא מעטים עם קשיים דומים לשלך. וסיימו את התהליך בהצלחה. אז אל תאמרי נואש. ניתן לטפל בקשיים שאת מתארת. לדעת, את צריכה לגשת דווקא לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. גם יעזרו לך לטפל בחרדות שאת מתארת, וגם בנושא מצבי הרוח המשתנים.
מקווה שעזרתי. ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)

