מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה לא פוסקת לקראת אירוע מתקרבויקי10/09/2017
בעוד כמה שבועות אני צריכה ללכת לאירוע שאני מאוד לא רוצה ללכת אליו, יהיו שם אנשים שיש לי עבר רע איתם וחוץ מהם אני לא מכירה אף אחד ואני מפחדת שאני אהיה בודדה ואומללה. האירוע רק בעוד כמה שבועות אבל אני לא מפסיקה לחשוב על מה יהיה ואני ממש מגיעה למצבים של כמעט התקף חרדה אני חושבת. מה אני יכולה לעשות נגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
שרון לויט10/09/2017היי ויקי,
לדעתי, יעזור מאוד לשוחח על האירוע ועל החששות שלך עם אנשים קרובים אלייך. זה יכול לעזור לך לפתח מחשבות חיוביות יותר לגבי הנושא. אני בהחלט מאמינה ששינוי הגישה שלך כלפי הנושא יכולה לגרום לך להרגיש טוב יותר באירוע עצמו (וגם לקראתו). דברים שאפשר, למשל, לומר לעצמך, הם: "מדובר במספר שעות בלבד, אחר כך זה עובר, ואני יכולה לעמוד בזה". "לא צריך להיות לי אכפת מהאנשים שאיני אוהבת, אני באה כדי לתמוך בבעל האירוע וזהו". בנוסף, אפשר לנסות להעסיק את עצמך בכל מיני דברים אחרים כדי לעסוק פחות במחשבות על הנושא.
שבוע טוב,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע קרוב מעורר חרדה
יניב רוזן10/09/2017היי,
חבל שלא ציינת את גילך וסוג האירוע. זה יכל לסייע למתן תשובה מותאמת יותר.
אחת התכונות הייחודית לחרדה היא היכולת לנוע בזמן. כך, אירוע מהעבר יכול לחזור במלוא עוצמתו להווה, ואירוע מהעתיד יכול להלחיץ אותי כאילו הוא מתרחש כרגע.
חשוב שתזכרי שאנחנו לעולם לא נקבעים לפי אירוע אחד. גם אם לא תיהני או תהי קצת בצד זה לא ישנה דבר ממי שאת באמת.
דבר אחר, ציפיות תואמות מציאות חשובות פה. את לא הולכת לאירוע מהנה במיוחד וזה בסדר.
זכרי,שחברויות הן קודם אינטרס. נסי אולי לדבר עם האנשים שאת מציגה כלא אוהבת. אולי דברים השתנו. וגם אם את לא אוהבת אותם יש לך אינטרס אולי להעביר איתם קצת זמן.
נסי לנצל את ההזמנות להכיר אנשים חדשים.
והדבר הכי חשוב, יהא אשר יהא, הקפידי על שפת גוף חיובית, הגבירי התנהגויות חיוביות, צחוק בקול רם, חיוך גדול גם אם מזויף. עמידה איתנה והליכה.
ולבסוף, נסי לעבוד קצת על נשימות. זה מסייע להוריד חרדה. צפי בסרטוני מיינדפולנס.
אל תתני לאנשים האלה ולחרדה יותר מידי כבוד. סימכי על עצמך. גורלך לא עומד להיקבע באירוע הזה. פרופורציות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)