חרדה בזמן הריון עם תסמינים פיזיולוגיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה בזמן הריון עם תסמינים פיזיולוגיים
    דורה
    14/09/2017

אני בת 34, נשואה פלוס אחת, חיה עם חרדה כבר מספר חודשים. החרדה שלי כוללת מיחושים כמו כאבים ולחץ קשים בחזה, מחשבות טורדניות, ״עננים״ בראש, תחושה של גוש בגרון, תסמונת מעי רגיז ועוד ועוד. אני בטיפול עם פסיכולוגית (בלי תרופות) בשיטת מיינדפולנס שעוזרת לי מאוד, עם הצלחה מסויימת בהתמודדות, אבל עדיין לפעמים יש התקפים קשים מאוד. כבר הרבה זמן אנחנו מתכננים להרחיב את המשפחה, ואנחנו מרגישים שעיכוב/המנעות נוספת לא באמת תורמים לנו. אבל אני גם מוצאת מידע על זה שחרדה יכולה לפגוע בעובר. חלק ממה שעוזר לי עם התמודדות עם החרדה זה הידיעה שהחרדה עצמה והסימפטומים שיש לי לא יכולים לפגוע בי פיזית. זה עוזר לי להצליח לחוות את כל זה בלי להתדרדר עמוק לתוך ספירלה של פחד ופאניקה. אבל הידיעה שבתינוק שבבטן החרדה דווקא כן תוכל לפגוע, הולך אולי להחמיר לי את החרדה ובכך באמת אולי לפגוע בו. אני לא בטוחה איך להתמודד עם הבעיה הזאת. כשאני אומרת לעצמי שלא מפריע לי להרגיש את הסימפטומים שאני חווה כי הם לא יפגעו בי, אני מאמינה בזה ולכן זה גם עוזר. אבל אם אני יודעת שיש סיכוי שהחרדה תפגע בעובר שלי, לא אשתכנע כשאגיד לעצמי שלא מפריע לי להרגיש את הסימפטומים של חרדה, ואלחץ מעצם העובדה שהחרדה מופיעה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה לפני הריון

יניב רוזן
    14/09/2017

שלום,
    קראתי את דברייך. את מציינת שאת חווה חרדה מספר חודשים בלבד. באופן יחסי זהו זמן קצר מאד, ולכן מגדיל מאד את הסיכוי להחלמה מלאה ומהירה. בנוסף, את מציינת שאת חווה חרדה, אבל לא מציינת איזו חרדה? חרדה מאיזה סוג? מה מאיים עלייך? מה מטריד אותך? יש הבדלים גדולים בין סוגי החרדות. ישנן חרדות קלות יותר לטיפול מאחרות. וזו גם אולי נקודת אור אפשרית.
    לבסוף, את מציינת שאת עושה טיפול מיינדפולנס שמסייע לך. זה חשוב מאד. יחד עם זאת ניתן ואפשר לשלב את הטיפול הנוכחי עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי שיעילותו גבוה מאד בהפרעת חרדה. לכן, אפשר לחשוב על שילוב של הטיפולים.
    אני, לעניות דעתי, ובצניעות רבה, חושב שכדאי שתחלימי לפני שאת נכנסת להיריון. הסיבות לכך הן גילך הצעיר יחסית, והערכה (רק מהכתוב) שמצבך הרגשי יכול להשתפר עוד הרבה. בכול מקרה, מין הראוי שתתיעצי על כך עם המטפלת שלך שמכירה אותך.
    חשוב עוד לזכור שגם במקרה חרדה בזמן היריון נמצא כי כדורים מסוג ssri אינם פוגעים בהתפתחות המוחית של העובר. אז גם את זה צריך לזכור.
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מעריכה את התגובה המפורטת

דורה
    14/09/2017

החרדה שלי היא ברובה חרדה בריאותית, למרות שאני מבינה שאין סוף הסימפטומים שלי הם ברובם אם לא כולם מהחרדה עצמה (עברתי בדיקות רבות).
    אני מפחדת שגם אם תהיה החלמה מלאה, כשאכנס להריון ואדע שאסור לי להיות בחרדה בגלל שזה עלול לפגוע בתינוק, זה יכניס אותי לחרדה מחדש. זה גורם לי לחשוב שאולי בגלל זה *לעולם* לא יהיה אחראי מצידי להיכנס להריון.
    אני מאוד לא מעוניינת להתחיל בטיפול תרופתי משום סוג.

ואגב, חשבתי שמיינדפולנס וטיפול התנהגותי קוגניטיבי הם אותו הדבר. אני מבינה שאני טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בטרם כניסה להריון

יניב רוזן
    15/09/2017

היי,
    נתחיל דווקא מהסוף. מיינדפולנס יכולה להוות אסטרטגית טיפול שעומדת בפניה עצמה. כלומר היא המוקד. והיא יכולה להיות אסטרטגיה נוספת בתוך טיפול קוגניטיבי התנהגותי. קל לדעת זאת. אם היא חלק מטיפול קוגניטיבי התנהגותי הרי שאתן עוסקות רבות בקוגניציה, דפוסי חשיבה מעוותים ועוד. בנוסף, השיטה כוללת חשיפות הדרגתיות לסיטואציות המאיימות. כדוגמת: תליית שלטים בבית עם מילים של מחלות כדי ליצור אלמנט של התרגלות. אלמנט נוסף, הוא איסור על קריאת כתבות או ספרים שעוסקים בבריאות. צמצום בדיקות לא חיוניות, או, כאלה שנעשו לאחרונה. כל אלו חושפים בפני המטופל את פערים בין החשיבה הקטסטרופאלית לבין התוצאות האמיתיות. בנוסף הללו מסייעים בשבירת אסוציאציות בלתי מסתגלות בין אירועים, מחשבות ורגשות, לטובת בניית הקשרים חדשים הכוללים רגשות של נינוחות ורוגע. כמובן שאלו רק דוגמאות. אז עכשיו אני מניח שאת יודעת איזה טיפול את עושה.
    שוב אני מסביר שאת יכולה גם לשאול את המטפלת שלך מה בדיוק סוג הטיפול שאתן עושות.

אני מאמין שהאמונות האישיות שלך כרגע מושפעות רבות מהחרדה שאת עדיין חווה, אך ייתכן שכאשר תתקדמי מאד בטיפול ותחווי הצלחות הביטחון העצמי שלך והאמונה שלך ביכולת להתמודד עם החרדה יתגברו בעשרות מונים. וייתכן שאז תחשבי אחרת.
    חשוב לזכור שחשוב מאד שהמטפלת תלווה אותך גם בזמן ההריון.

לסיום,תביני, החרדה ניזונה מהספק. ובאמת בזמן הריון יש שינויים הורמונליים שעשויים להקשות. לכן, אני חוזר לנקודת המוצא. טפלי בעצמך היטב. השיגי השגים משמעותיים. אלו יכולים לסלול את הדרך לאמונה ולבחירה להיכנס להריון.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה

דורה
    15/09/2017

לפחות לכרגע אני שלמה עם ההחלטה לדחות את ההריון עוד קצת, עד שארגיש בטוחה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו