דרגה וחרדה לאב מזדקן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרגה וחרדה לאב מזדקן
    שיר
    08/10/2017

אמא שלי נפטרה כשהייתי קטנה ואבא שלי הוא כל עולמי. הוא כבר איש מבוגר והזקנה כבר ממש ניכרת, ואני ממש דואגת וחרדה, גם לו כמובן ולבריאות שלו וגם לי ביום שאחרי. אני כבר לא ילדה, אבל אני עדיין מאוד נסמכת עליו ולא יכולה לדמיין את החיים בלעדיו. זה מאוד מפריע לי וכל פעם אני חושבת על זה, שזה די הרהב, אני מתחילה לבכות. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה ולא להקדים את המאוחר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרגה וחרדה לאב מזדקן

הוספת תגובה

• דאגה וחרדה

שרון לויט
    08/10/2017

היי שיר,
    אני חושבת שזה טבעי לפחד לאבד את אביך, בייחוד כשהוא כבר אינו צעיר ולאור העובדה שאיבדת את אמך בעבר. עם זאת, אם הפחד הוא מוגזם לדעתך, מופיע לעיתים קרובות ומפריע לך בתפקוד כדאי לגשת לטיפול ולדבר על זה. קודם כל, יש צורך להעלות את תחושת היכולת שלך להתמודד עם החיים בלעדיו ועם האובדן שלו. אם תרגישי שזה לא דבר בלתי אפשרי, תהיי פחות עסוקה בכך. אבדן של הורים הוא דבר בלתי נמנע בשלב מסויים בחיים, בתקווה שיתרחש בשלב מאוחר ככל האפשר, ורוב האנשים מתמודדים איתו בהצלחה, עם כל הקושי והכאב.

בברכה,
    שרון לויט
    פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו