מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה קשים בתדירות גבוההשגיב08/10/2017
שלום רב,
אני נשוי ואבא לילד בן שנה וחצי.
לפני כ 6 שנים החלו לי התקפי חרדה קשים, טופלתי ב 20 מ"ג אסטו ובהדרגה לאחר התייצבות וכ 3 שנים ירדתי ל 10 מ"ג אסטו פעם ביום.
אפשר להגיד שהייתי ללא התקפי חרדה וגם אם הם הופיעו הם היו מופיעים בתקיפות ארוכה, בעוצמה חלשה יחסית ולמשך זמן קצר, משהו שבהחלט לא הפריע לי לתפקוד היום יומי.
בחודש וחצי האחרון חזרו לי התקפי חרדה בעוצמה גבוהה מאוד ובתדירות גבוהה(ללא ארוע מיוחד). ההתקפי חרדה שלי מלווים בהזעה, דפיקות לב מואצות, קושי בנשימה, תחושת לחץ עצומה בחזה וכמובן תחושת אי נעימות ופחד בלתי נסבל. מה שמאפיין את התקפי החרדה שלי זה שהם יכולים להימשך ימים שלמים ולא להרפות, דבר שמקשה מאוד על התפקוד שלי וגורם לכך שאני מותש פיסית ונפשית. חזרתי לפסיכיאטר והוא החזיר לי את המינון ל 20 מ"ג, אני כבר חודש עם המינון החדש אך לא מרגיש
שיפור, עדיין יש התקפי חרדה קשים להמון זמן ובתדירות גבוהה מאוד. אני אדם שמח מאוד, אופטימי ומודע בכול התקף חרדה כי הסימפטומים הם של ההתקף חרדה ולכן לא חושש לבריאותי.יש לי משפחה תומכת ואישתי מנסה לעזור כמה שאפשר.
עם זאת אני מרגיש בחוסר איזון וצריך עזרה בלחזור לשיגרה יציבה ובריאה. בנוסף, מאוד מדאיג אותי שהכדורים לא עוזרים.
אישתי מאוד תומכת בי ואנחנו כרגע מתחבטים מה לעשות כי המצב הנוכחי מאוד קשה, אני צריך לתפקד בעבודה ועם הילד וזה קשה מאוד. אשמח לייעוץ
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי טיפול תרופתי.
יניב רוזן08/10/2017שלום,
ראשית אני שמח לשמוע שיש לך תמיכה, הבנה והכלה מצד אישתך. זה כול כך דרמטי. לגופו של עניין. הפסקת טיפול תרופתי בעל השפעה חיובית, וחזרה לשימוש בתקופה מאוחרת יותר ללא אותו האפקט הנה תופעה מוכרת. אם אין שיפור במצב בימים הקרובים, חזור לרופא. ישנם כדורים נוספים. עלייך להבין שבדכ אנשים זקוקים 2-3 ניסיונות של כדורים עד שהם מוצאים את הכדור המתאים. ולכן אולי תזדקק למעט סבלנות. מטרידה אותי העובדה שההתקפים שלך עוצמתיים מאד ואורכים ימים שלמים. במצבים האלה, לעיתים, בוחרים שילוב של טיפול תרופתי, אבל זה תפקידו של הרופא.
דבר אחרון. אני חושב שהכתובת על הקיר. גש לטיפול ודאג לעצמך. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע לך רבות. אל תדחה את המאוחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)