מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא נרדם מחשש שלא אתעוררמני29/10/2017
התחלתי עבודה חדשה שמאוד מלחיצה אותי, אבל הכי חמור הוא שאני מפחד לא להתעורר בבוקר ולאחר לעבודה אז אני לא מצליח להירדם כמעט כל הלילה ואז אני מתעורר אחרי שעת שינה ואני גמור לגמרי וחוזר חלילה. ככה אני רק הופך ללחוץ יותר גם מהשינה וגם מהעבודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לא להתעורר בזמן
שרון לויט29/10/2017היי מני,
האם יש לך היסטוריה של קימה מאוחרת? האם בדרך כלל קשה לך להתעורר בבוקר לעבודה? אם כן, ניתן לברר את הסיבה ובמקביל לנסות להשתמש בשיטות שונות על מנת להתעורר בזמן. למשל: לכוון מספר שעונים מעוררים, חלקם חזקים, חלקם מחוץ למיטה על מנת שתצטרך לצאת ממנה, לבקש מחבר שיתקשר אליך ולא ירפה עד שלא תענה, וכו'.
אם אין שום סיבה הגיונית לחשש, ואין לך שום בעיה להתעורר בבוקר, אתה כנראה צריך לעבוד על דרך החשיבה שלך. אפשר להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) קצר וממוקד על מנת לעשות זאת. להערכתי, מספר מועט של פגישות יעשה את העבודה ויעזור לך לשנות את צורת החשיבה ו"לשחרר". כלומר, גם להאמין שאתה יכול לקום בזמן, וגם לחשוב ש"זה לא סוף העולם" אם לא מתעוררים בזמן/ אם לא ישנים הרבה, וזה אולי עדיף מהמצב שאתה נמצא בו כרגע.
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)