לא נרדם מחשש שלא אתעורר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נרדם מחשש שלא אתעורר
    מני
    29/10/2017

התחלתי עבודה חדשה שמאוד מלחיצה אותי, אבל הכי חמור הוא שאני מפחד לא להתעורר בבוקר ולאחר לעבודה אז אני לא מצליח להירדם כמעט כל הלילה ואז אני מתעורר אחרי שעת שינה ואני גמור לגמרי וחוזר חלילה. ככה אני רק הופך ללחוץ יותר גם מהשינה וגם מהעבודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא נרדם מחשש שלא אתעורר

הוספת תגובה

• חשש לא להתעורר בזמן

שרון לויט
    29/10/2017

היי מני,
    האם יש לך היסטוריה של קימה מאוחרת? האם בדרך כלל קשה לך להתעורר בבוקר לעבודה? אם כן, ניתן לברר את הסיבה ובמקביל לנסות להשתמש בשיטות שונות על מנת להתעורר בזמן. למשל: לכוון מספר שעונים מעוררים, חלקם חזקים, חלקם מחוץ למיטה על מנת שתצטרך לצאת ממנה, לבקש מחבר שיתקשר אליך ולא ירפה עד שלא תענה, וכו'.
    אם אין שום סיבה הגיונית לחשש, ואין לך שום בעיה להתעורר בבוקר, אתה כנראה צריך לעבוד על דרך החשיבה שלך. אפשר להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) קצר וממוקד על מנת לעשות זאת. להערכתי, מספר מועט של פגישות יעשה את העבודה ויעזור לך לשנות את צורת החשיבה ו"לשחרר". כלומר, גם להאמין שאתה יכול לקום בזמן, וגם לחשוב ש"זה לא סוף העולם" אם לא מתעוררים בזמן/ אם לא ישנים הרבה, וזה אולי עדיף מהמצב שאתה נמצא בו כרגע.

בברכה,
    שרון לויט
    פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו