מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגים של חרדות איך ניתן לטפללי03/11/2017
שלום רב
מגיל צעיר מאוד (בערך מגיל 12 וכיום אני בת 26) אני סובלת מכל מיני סוגים של חרדות והפרעות.
זה התחיל מאמטופוביה בגיל 12. זכור לי שהייתי חולה והקאתי ומאז נכנסה לי לראש חרדה נוראית מהעניין. הייתי מדמיינת בחילות יומם וליל, ממש גרתי בשירותים. הייתי מפחדת לאכול המון דברים, רוב הזמן די נמנעתי מלאכול.
מאז עבר זמן והחרדות שלי השתכללו לאו.סי.די הקשור לאובססיה רצינית לניקיון. שטיפת ידיים אובססיבית, לא הייתי עושה פיפי מחוץ לבית בשום מקום- כל זאת עד הצבא שם לא הייתה ברירה.
בצבא החלו הפרעות אכילה- בינג׳ איטינג. עליתי במשקל והמצב הנפשי היה נורא ביותר.
השתחררתי והצלחתי לרדת במשקל ואז שוב ההפרעה התחלפה- היפוכונדריה. כל דבר קטן היה מבחינתי סרטן סופני, מצאתי את עצמי ממש מסתובבת סביב הזנב של עצמי. מרופא כזה לאחר. לא מאמינה לרופאים והולכת לעוד ועוד ייעוצים.
המצב היום הוא הגרוע ביותר. כי כיום כל ההפרעות כולן נמצאות בחיי. המון התקפי חרדה לאחרונה. כשאני אומרת התקף חרדה מבחינתי זה תחושה של בחילה. כל מיחוש קטן בבטן ואפילו בגב מעורר את הפאניקה הנוראית הזאת שאולי אני אקיא. רק ממחשבה על בחילה או על תחושת הפחד המלווה אליה אני יכולה להיכנס להתקף חרדה.
הייתי מטופלת בעבר באמצעות CBT. הטיפול היה קצר למדי (בערך חצי שנה) והתרכז בעיקר בהפרעות האכילה. לצערי לא הייתה שום הטבה במהלך הטיפול והחלטתי להפסיקו.
לפני כן הייתי מטופלת אצל שני פסיכולוגים אחרים בפסיכואנליזה קלאסית. גם אלו היו טיפולים קצרים מאוד. עזבתי כי לא הרגשתי כל כך בנוח בטיפול וגם לא הייתה שום הטבה.
אני תוהה מה עליי לעשות... זה המצב הכי קשה בחיים שלי מבחינת ההפרעות, כולן באות יחד זה עוד לא קרה.
מה ההמלצה שלכם? האם כבר שמעתם על מקרים כאלה עם מספר הפרעות?
תודה וסליחה על אורך השאלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mix Anxiety Disorder
יניב רוזן03/11/2017שלום,
שילוב של הפרעות חרדה שונות הנו תופעה מוכרת היטב. ישנם הרבה אנשים שסובלים מיותר ממוקד אחד של הפרעת חרדה. למעשה אפשר אפילו לומר שטבעה של חרדה לעבור התניות ולהתרחב למוקדים חדשים.
לשאלתך, לא מעט מטופלים צריכים לעבור מספר מטפלים עד שהם מוצאים את המטפל שמתאים להם. מטפלים שונים מאד האחד מהשניה גם אם הם עובדים באותה שיטת טיפול. הדבר בוודאי נכון לשיטות שונות. המלצתי הראשונה אלייך, היא לא לשקוט ולא לדום עד שתמצאי את המטפל שמתאים לך. הcbt הוא טיפול מצוין להפרעת חרדה, ואנחנו יודעים לטפל היטב בה. אז לא לומר נואש!!!
שנית, אפשר גם לנסות טיפול תרופתי בשילוב של טיפול שיחתי. הסיכוי להצלחה אמיתית גובר באופן זה. גם בטיפול תרופתי לעיתים צריך לעבור מספר כדורים עד שמוצאים את הטיפול המתאים. אני בהחלט לא ממליץ לך לפנות לקבלת עזרה רק מהערוץ התרופתי.
אפשר וניתן לטפל בחרדה בהצלחה. על המטפל לדעת באיזו חרדה להתמקד בהתחלה כדי שתחווי הצלחה כנגד החרדה, האמונה שלך בעצמך תגבר, וכך גם המסוגלות העצמית שלך.
תצליחי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)