חשש וחרדה מללכת לרופאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש וחרדה מללכת לרופאים
    יוגב
    26/11/2017

יש לי עבר של סרטן במשפחה וכל פעם שאני הולך לבדיקה אני חושש שהפעם יגלו גם אצלי סרטן. זה לא מנהל אותי ביום יום אבל אני מוצא את עצמי דוחה בדיקות רפואיות ונכנס לחרדות ממשיות כשאני צריך לקבל את התוצאות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש וחרדה מללכת לרופאים

הוספת תגובה

• מרדה מבדיקות רפואיות

יניב רוזן
    26/11/2017

שלום,
    חרדות הקשורות בנושאים רפואיים הן נחלת רבים.
    למרות שאתה מציין שזה לא מנהל אותך ביומיום עדיין ישנה בעיה משום שאתה דוחה או נמנע מבדיקות - וזה כבר בעייתי. רגש של חרדה
    לפני קבלת תוצאות רפואיות משותף לאנשים רבים. יחד עם זאת, ישנן דרגות לעוצמת החרדה (1-10), וכאמור הרבה אנשים ירגישו, פחד, לחץ, מתח, חוסר שקט, אך בעוצמות מתונות. אתה צריך לבדוק עם עצמך מה עוצמת החרדה שלך.
    מכול מקום, חשוב שתדע שיש הבדל בין פחד לחרדה. פחד הוא רגש שמתאים לסיטואציה, לעומת החרדה שזה רגש של פחד חזק ללא התאמה לאירוע. כך שטבעי יותר שאתה מרגיש פחד. אני אסביר.
    האדם הסביר חושש אבל מקווה לטוב. אין לו שום מידע אחר.
    אתה לעומת זאת חושב בצורה הזו: בטוח ימצאו לי משהו. זה הרי חייב לקרות. מה יהיה עליי? (הלב מתחיל לדפוק בחוזקה). אני בחיים לא אצליח להתמודד עם זה (נשימות קצרות ומהירות). מה יהיה עם המשפחה והילדים? זהו החרדה משתלטת עליי. אני לא יכול לסבול את זה. וכו וכו.
    שאני חושב על כלל המידע שאתה מוסר אני חושב שיהיה נכון מצידך לעבור טיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד וקצר מועד ולטפל בנושא.
    הטיפול המוצע מצוין לחרדות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו