יכל לישון רק עם אנטי היסטמין אבל הוא מאבד מיעילותו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יכל לישון רק עם אנטי היסטמין אבל הוא מאבד מיעילותו
    משה
    01/01/2018

שלום רב,

לאחר הפסקת טיפול ברספירדל שניתן כאוגמנטציה לפלוטין התחילו אצלי בעיות עם השינה. הוחלט ללקחת פנרגן במינון 12.5מ"ג אך השינה לא חזרה להיות טובה ולכן הוגדל המינון ל 25מ"ג ואז השינה חזרה להיות מצויינת למשך חודש.

לאחר מכן, הוגדלה הכמות ל 50מ"ג פנרגן ואז השינה הייתה מצויינת לחודש נוסף.

בהמלצת הרופא, התחלתי ליטול במקום הפנרגן, מירו 7.5מ"ג שגם הוא אנטי היסטמין (רק חזק יותר) והשינה שלי הסתדרה במהרה למשך שבוע ושוב חזרה הבעיה.אני אעלה עם הרופא את המינון של המירו ל 15מ"ג אבל אני חושש שגם השפעת המירו תפחת בעתיד הקרוב.

לאור האמור, אני יוצא מנקודת הנחה שהמוח שלי התרגל לאנטי היסטמין ורק כך הוא מסוגל לאפשר לי שינה איכותית ולשמור על רצף השינה.

איך לדעתך ניתן להחזיר את מצב הרצפטורים של ההיסטמין שלי (H1) למצב הטבעי כדי שלא אהיה זקוק לאנטי היסטמינים במינוינים הולכים וגדלים כדי לישון.

אני מבין שבדך כלל בעיית שינה היא מכלול של דברים ולפעמים היא רק הסמפטום אך אני משוכנע שהבעיה שלי היא עם הרצפטור H1.

בהנחה שאכן זה המצב, מה ניתן לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות שינה

יניב רוזן
    02/01/2018

היי,
    נושא של התרגלות וירידת אפקט של תרופות מסוימות ידוע. ישנם כדורים שמיועדים להפרעת שינה ממשפחת הכדורים ההיפנוטים בהשהייה ממושכת כדי לשמור על שינה ממושכת, כדוגמת אמביינט CR. עלייך להתייעץ עם הרופא על שינוי אפשרי. גם במקרה הזה ישנה התרגלות והאפקט יורדת עם חלוף הזמן. אבל לא משהו שמזכיר את האופן שאתה מתאר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו