פחד מוות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מוות
    גילת
    06/06/2007

שלום.....
    אני לא ממש יודעת למי לפנות בנושא זה אז חשבתי שאולי דרככם אוכל לקבל תשובה או עזרה או פניה למקור שיכול לעזור לי.
    אני בת 35 אמא לשלוש בנות מקסימות 8, 6 ,ו- 6 חודשים ,אבל לא עובר יום אחד שאני לא חושבת על המוות,וזיקנה זה כל-כך חזק שבדרך כלל יש לי דפיקות לב מאוד חזקות ואפילו יוצאת לי צעקה אחת או שנים בקול רם.....משתדלת שלא יקרה כשיש אנשים לידי (זה קורה לי בבית).
    אני לא מסוגלת לדבר על כך עם הבנות שלי ויש להם שאלות בנושא זה כמובן זה הגיל שהם מתחילים לשאול ואני לא מסוגלת לענות אני מעבירה נושא....
    לפעמים אפילו יש לי מין בחילה ,הרגשה לא נעימה כשאני חושבת על זה וזה פשוט משתלט עלי וזה נורא מה עושים?אני מטבעי אדם נורמאלי עובדת ומתפקדת כל שעות היום ללא בעיה כלל.
    יש לציין שזה תוקף אותי בעיקר בערבים,עם תחושת מחנק שאני לא ההייה כאן יותר.....אני חייבת לדעת מה אפשר לעשות לא יכולה להמשיך עם הרגשה כזו כל יום.
    בבקשה,מה האפשרות?ומה זה אומר עלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוות

הוספת תגובה

• פחד מוות

ד''ר אירנה נתנאל
    07/06/2007

שלום לך,
    קודם כל חשוב לי לציין שמחשבות על מוות מעסיקות כל אדם בלי יוצא מן הכלל וזה דבר טבעי לחשוב על כך. כך שאת יכולה להיות רגועה - את בסדר גמור. כולם חושבים על המוות אבל לא מתעסקים עם המחשבה הזאת כל הזמן – אחרת אפשר להשתגע. מה שאת חווה זה התקף פאניקה כתוצאה מהמחשבה המפחידה. כנראה, שבעבודה את עסוקה מדי בכדי להתעסק עם המחשבות הללו ובבית יש לך זמן לחשוב על כך ולכן את חשה התקפים בבית. מה שעובר עליך זה לא אומר שאת לא נורמאלית... את בסדר גמור: עובדת, מגדלת את שלושת הבנות. חשוב שתטפלי בהתקפים כדי ליהנות מאיכות החיים ולהפסיק לסבול. תפני לאנשי מקצוע – תרפיה קוגניטיבית – התנהגותית מאוד יעילה בטיפול בחרדות. טיפול קצר וענייני יעזור לך בהתמודדות.

בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרפיה קוגניטיבית

גילת
    07/06/2007

קודם כל תודה על התשובה המהירה,אני כל כך שמחה שפניתי אליכם
    בפורום ואי איזו הקלה...
    רציתי לדעת מה זה טרפיה קוגניטיבית עם את יכולה לכוון אותי איך פונים ואיפה יש?
    האם לפנות לרופא מטפל או דרך קופת חולים כללית אליה אני שייכת?
    תודה
    גילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי-קוגניטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    08/06/2007

פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות.
    כדאי שתבררי דרך קופת חולים שלך מי מטפל בגישה זו, אם יש להם השתתפות במידה ופני באופן פרטי. הטיפול קצר, יעיל ולא יקר יחסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו