מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לייעוץ..ליאת01/06/2008
היי,
סיפורי קצת ארוך, החלטתי לעלות אותו כי הבנתי שאני כן זקוקה אולי לסוג של טיפול..
אני סובלת מחרדה חברתית, לפי מבחן ליבוביץ'- חרדה קשה, זה היה אצלי מאז שאני זוכרת את עצמי (כיום בת 24). אני חושבת שגירושי הורי בגיל 11 החמיר את המצב..
בכל מקרה, עם פסיכולוגים מאז ומתמיד היה לי קשה לשתף פעולה ולהיחשף, גם כיום.
ההפרעה מתבטאת אצלי בכל היבט בחיי, אך עם השנים עליתי מדרגה אחר מדרגה , לקחתי את עצמי בידיים והכרחתי את עצמי להתקדם מעבר לזה. אני סוף סוף יכולה ללכת למכולת לבדי והתחושה הכללית שלי שהרגשת ביטחון גברה מעט בשנים האחרונות.
אני מנסה להשתלב בחיים נורמלים ככל שאוכל, ואני אכן לומדת, עושה דברים רבים מאוד לבדי.
הבעיה שלפעמים כשאני עושה משהו שאני חרדה לגביו מתחילה אצלי הזעה מוגברת, דיבור מהיר (לעיתים גמגום בלחץ ממש), כאבי בטן ושלשולים..
התופעות מלוות אותי לפני הפעולה ובמהלכה, וכל הזמן התחושה שאני משותקת.
בשנים האחרונות החלה לי אף נשירת שיער נוראית שאני בטוחה שהיא נובעת מהלחץ התמידי הבלתי פוסק, גם הייתי אצל רופאים רבים מאוד וכולם שללו סיבות רפואיות, כך שזה בטח נפשי..
הגעתי למסקנה לאחרונה שלמרות שאני מתפקדת ביום יום ואיני מתחבאת בבית לצורך העיניין, אני לא יכולה עם תופעות הלוואי שיש לי, ומי יודע מה יהיה בעתיד..
הבנתי שיש קבוצות טיפול שונות, אך אני חושבת שגם בהן יהיה לי קשה מאוד..
מאיפה להתחיל? בהנחה שקשה לי עם פסיכולוגים?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר קטן..
ליאת01/06/2008אם ישנן כדורים טבעיים להרגעה זה מבחינתי גם התחלה טובה..
מכירה רק רסקיו וכאלה, ולא ממש התלהבתי
יש עוד דברים טבעיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאת
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2008ליאת שלום,
אם קשה לך עם פסיכולוגים אני מציעה לך לנסות טיפול קבוצתי בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). זה יהיה פחות חודרני ויותר משימתי. תרופות טבעיות לא ממש עוזרות במצבים כאלה. התרופה הכי יעילה שהיא טבעית היא רמוטיב. תתיעצי עם רופא.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לייעוץ..
05/06/2008לליאת שלום
קודם כל ברכה. את עושה דבר מאוד חשוב בזה שהחלטת להתנגד לחרדה ו"נלחמת איתה ללא פשרות". זו הדרך!!
אפשר להיעזר גם מטיפול אישי או קבוצתי וגם מטיפול תרופתי.
תבדקי באתר של מיינד קליניק על חרדה חברתית ועל מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)