תסמיני גמילה מציפרלקס. הפסקה בעקבות הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמיני גמילה מציפרלקס. הפסקה בעקבות הריון
    לי7
    08/12/2018

הי,
    אני בת 31 נטלתי ציפרלקס (כמעט שנה) כדור 10 מג בעקבות אירוע טראומתי שיצר חרדות, התסמינים העיקריים היו ,סחרור/תחושת שיוט/כבדות בראש, הציפרלקס ממש עזר אך בעקבות ההיריון ביקשתי מהפסיכאטר שנפסיק הוא הסכים ואמר שלדעתו לקחתי מספיק וזה לא יחזור לי , הורה חצי כדור לחודש ולהפסיק ... די במיידי כבר ביום הראשון אחרי ההפסקה חזרו אותם תסמינים... אני הפסקתי כי הבנתי שזה לא הכי מומלץ בהיריון והנקה...ועכשיו אני במצב שאיני מבינה האם החרדה פשוט חזרה או שאלו תסמיני גמילה , אשמח לקבל תשובות כי כל שאלה חשובה מאוד ומהרופא במרפאה אי אפשר לקבל תשובות .
    אז השאלות
    האם אני בגמילה או חזרה החרדה?
    איני מבינה למה קוראים לזה חרדה כשהתסמינים הם סחרור/שיוט/כבדות בראש ? מה זה קשור לחרדה?
    מה לעשות עכשיו? בינתיים אני סובלת מאוד וחוששת מההמשך, קשה לתפקד במצב כזה. ואם אצטרך לחזור מה ההשפעה של זה על היריון והנקה ?
    כל הידיעות הסותרות ברשת על מחקרים כאלו ואחרים רק מבלבלות יותר ...
    אם אצטרך לחזור לתרופה האם היא שוב תצליח לעזור לי? האם זה יפגע בתינוק איכשהו ?
    מתי אדע אם זו גמילה או חרדה ? אם זו חרדה האם זה אומר שאצטרך ליטול עוד המון זמן ? האם יהיה לתופעה הזאת מתישהו פתרון פשוט יותר מתרופה ?
    קראתי על משהו שנקרא pppd האם זה אבחון מוכר למומחים כאן ? במיוחד אם התסמינים הם סיחרור/שיוט/כבדות בראש ואין תחושת סטרס /דופק/רעד
    מה זה הסימפטומים הללו שהתרופה עוזרת כנגדם ? מה זה חומר כימי שנמצא /חסר במח ויוצר את התסמינים ? מה זה המערכות הסימפטתית והפארו סימפטיטית ששחוקות והתפקוד הלקוי שלהן יוצר זאת?
    הלוואי והיו יכולים לענות על הכל תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר דורון תודר
    10/12/2018

שלום רב
    אנסה לענות ככל שאוכל במסגרת של פורום. לא אצליח לעשות זאת באופן מלא...
    1. אם הסימפטומים ממשיכים מעבר ל שבוע-שבועיים מהפסקת הטיפול אזי יותר סביר שהסימפטומים קשורים למחלה ולא והפסקת הטיפול. עם זאת יש אנשים שיכולים לסבול מסימפטומים של הפסקת הטיפול ("גמילה") גם זמן ארוך יותר.
    2. אכן השם מבלבל. להרבה בעיות פסכיאטריות יש שמות שנראים מובנים לאנשים ואז הם חושבים שהם גם מבינים את הבעיה... חרדה מלווה בסימפטומים גופניים ולעיתים קרובות החרדה עושה רק סימפטומים גופניים. השם מבלבל...
    3. לגבי הריון והנקה : יש שירות ארצי שייתן לך מענה מדוייק ומעודכן. זה שירות שהמדינה מפעילה ללא עלות. זה מספר הטלפון שם 02-5082825. זה נקרה המכון הטרטולוגי. הם מרכזים את הנתונים על בטיחות הטיפול בהריון והנקה מכל העולם.
    4. התופעה הקרויה PDDD מוכרת היטב. היא דוגמא אחת מיני רבות לבעיות שנראות לגמרי פיזיות והן נפשיות לחלוטין. יש עשרות רבות של דוגמאות כאלה.
    5. ההסבר למחלה מורכב ולא קשור לעודף או חוסר חומר. לצערי זה מורכב מכדי לכתוב זאת בפורום... זה גם לא ממש משנה. העובדה שהכדור עוזר לא קשורה לשאלה אם אנחנו יודעים בדיוק איך הוא עוזר... יש מעט מאוד תרופות ברפואה שבהן אנו יודעים בדיוק למה הן עוזרות (למרות שאנחנו יודעים בדיוק מה המנגנון של התרופה).

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו