מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרו'פ גרינהאוס התייעצות בבקשהדפנה13/06/2007
אני בת 30 ובגיל 18 קיבלתי את התקף הדיכאון הראשון טופלתי ע"י פסיכיאטרית באופן פרטי
טיפול תרופתי ושיחות . אך במהלך השנים הללו כל שנה או שנתיים לערך חטפתי התקף דיכאון
שממש משבית אותי לתקופה של חודש כיון שאני סובלת מלחץ חוסר תיאבון מחשבות פסימיות שחוזרות ונשנות ועייפות, לרוב אני פונה לטיפולה של הפסיכיאטרית אשר בעזרת העלאת המינון התרופתי לאחר כחודש זה עובר. אבל הבעיה שבפעם האחרונה שחטפתי שוב את הדיכאון לפני יותר מחודשיים מרוב לחץ ששוב פעם זה חזר לי ומשום שאני מרגישה שכל השנים האלו למעשה הדיכאון חוזר לעיתים עקב שינויים שאני רוצה לעשות בחיים אבל לפעמים גם ללא"טריגר " ניסיתי להתאבד עם כדורי שינה . יש לציין שהתקפי הדכאון חוזרים למרות שאני נוטלת את הטיפול התרופתי כדורי וונלה 75 מ"ג 2 בבוקר ו2 בערב. ואז ניסתה הפסיכיאטרית את הסימבלטה עד למינון מקסימלי אבל זה לא עזר ולאחר יותר מחודש החזירה אותי לוונלה עד למינון של 325 מ"ג ליום אל לא חל שיפור
פניתי לייעוץ אצל פרו'פ אשר החליט להתחיל טיפול עם ליתיום ואמר שזה גם יוציא אותי מהדיכאון וגם ימנע אותם לעתיד אני לא חולה במאניה דיפרסיה אלא שהתקפי הדיכאון חוזרים בשכיחות גבוהה לפני כשבוע התחלתי את הטיפול עם הליתיום 600 מ"ג ליום וממשיכה עם הוונלה 260 מ"ג
מתי הליתיום אמור להשפיע ולשחרר אותי מהמצב כי בינתיים אני מרגישה עייפות ומן תושה של זומבי
האם הטפול נכון ויעיל? אני מרגישה שהדכאון הרס לי הרבה בחיים אבל כשאני בסדר אז אני מתפקדת והכל נראה אחרת מבחינת בטחון ויכולת ורצון . אבל אני מודאגת כי אני כבר חודשיים וחצי
לא הולכת לעבודה וכולם אומרים לי סבלנות אבל האם הליתיום ישפיע? ומתי? ובכלל אולי כל השנים
האלו הפסיכיאטרית לא נתנה את הטיפול הנכון שלא רק מוציא אותי מהדכאון אלא גם למנוע אותו
אומנם כתבתי הרבה מקווה שיש לך סבלנות אבל מאוד חשובה לי התייחסותך ודעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' גרינהאוס
דפנה14/06/2007ממתינה לתגובה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור גרינהאוס התיעצות בבקשה
15/06/2007לדפנה שלום. ללא ספק את מתארת מצב מאוד מתסכל ומגביל. אתסובלת מ דיכאון חוזר שתרופות נוגדות דיכאון רגילות לא מצליחות לעצור ולמנוע את החזרה. מקובל לנסות למנוע גלים חוזרים על ידי שימוש ממושך של תרופות אנטידיכוניות. במידה והן לא מספיקות ניתן להוסיף ליטיום או תרופות מייצבות מצב רוח אחרות למרות שאת לא סובלת ממניה דפרסיה. היום גם מנסים שילוב של תרופות נוגדות דיכאון מקבוצות שונות. אני מאחל לך שימצאו את השילוב המתאים לך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי דרך הטיפול
דפנה16/06/2007ראשית תודה על ההתייחסות והמענה זה חשוב לי מאוד .
אבל אם תוכל לענות לי על שאלותי לגבי זמן ההשפעה של הליתיום?
במינון של 600מ"ג ליום יחד עם הוונלה.
ומנסיונך הטיפולי האם זהו גם טיפול מונע?
והכי חשוב מה אני יכולה ללמוד מההתנהלות של הפסיכיאטרית שמטפלת בי שאומנם עזרה לי
בהתקפי הדיכאון שהיו לי ולרוב יצאתי מהם לאחר חודש למעט המקרה הנוכחי בו כבר פניתי לייעוץ אצל פרופ' . האם זה לקוי שבמשך שנים חזר לי הדיכאון בערך כל שנתיים למרות הטיפול התרופתי ואם יש טיפול מונע היא לא נקטה בו ? ובכלל מנסיונך אם מטופל שלך שב אליך בממוצע כל שנתיים עם דיכאון מהי דרך טיפולך?
אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות בברכה דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה!!
דפנה18/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה שלום
21/06/2007לדפנה שלום.
ליטיום יכול לשמש כתרופה לטיפול במצב מני דפרסיבי אך גם לחיזוק ההשפעה של תרופות נוגדות דיכאון. בדרך כלל צפויה תגובה תוך שבועיים מתחילת הטיפול.
לגבי השאלה האם הפסיכיאטרית פעלה נכום או לא זו לא שאלה שניתן לענות בפורום זה. סוגיית הטיפול הנכון היא סוגיה מורכבת. תרופות רגילות נוגדות דיכאון נחשבות כמצוינות למניעת גלים חוזרים של דיכאון. כאשר הן לא מספיקות ומצבי הדיכאון חוזרים על עצמם שוקלים תוספת של מייצבי מצב רוח. צריך לקחת בחשבון שכל תרופה שמוסיפים יכולה לגרום גם לתופעות לוואי נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)