מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף, פעימות לב מואצות ולחץ בחזהגלעד28/06/2008
אני בחור בן 29 בריא בד"כ לא מעשן ועוסק בעבודה פיזית לפני שבועיים הרגשתי לחץ בחזה ודפיקות לב מואצות הדבר נמשך כיממה ואז הלכתי למיון שם עשו לי בדיקות דם וא.ק.ג , שללו בעיה בלב ושלחו אותי הביתה אולם מאז גם בזמן רגיעה ובעיקר לאחר מאמץ פיזי (אפילו קצר מאד) אני מרגיש לחץ בחזה ופעימות לב מואצות. הלכתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לבצע בדיקות דם כלליות ותפקוד בלוטת התריס והם יצאו תקינות, הוא טוען שהלב שלי בריא ולכן אין צורך בבדיקה של קרדיולוג לצערי התופעה נמשכת ומטרידה אותי מאד, אני אדם שרגיל לעסוק בעבודה פיזית שעות רבות בלי בעיה ופתאום כל מאמץ של כמה דקות גורם ללב שלי להתנהג בצורה לא תקינה!!! אשתי טוענת שמדובר בהתקף חרדה (אני מודה שהייתי מוטרד בזמן האחרון אך לא בצורה היסטרית) השאלה שלי האם בעקבות התקפי חרדה יתכן שאדם יקבל התקף גם בגלל מאמץ פיזי קטן, אפילו כשהוא באותו זמן רגוע? וכמה עלי להתעקש להיבדק אצל קרדיולוג למרות שגם במיון וגם שני רופאי משפחה שוללים בעיה בלב. תודה מראש גלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל29/06/2008גלעד שלום,
התאור שלך אכן מתאים לתופעות של התקפי חרדה. זה יכול לקרות גם כאשר אתה רגוע. אין צורך בבדיקות רפואיות נוספות. כדאי לפנות לבדיקה פסיכיאטרית ולשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שהוכיחה את עצמה כיעילה ביותר בהתמודדות עם התקפי החרדה.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)