עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    טלי
    10/07/2008

שלום אני לא בטוחה שפה המקום לבעיה שלי כי אני כאן פעם ראשונה אבל אני אשאל בכל זאת כי אני באמת צריכה עזרה. אני בת 16, ויש לי פחד מטורף מהמוות. אי אפשר להסביר את זה. זה התחיל מגיל 7 בערך ומאז זה בא והולך. זאת אומרת יש תקופות שאני, אפשר להגיד, מצליחה להתמודד עם זה אבל אחרי כמה חודשים זה חוזר. הפחד הזה מתבטא בזה שאני לא מצליחה להירדם, אני כמעט ולא אוכלת, אני לחוצה כל הזמן ואני לא מפסיקה לחשוב על זה. ככול שאני מעמיקה יותר עם המחשבות שלי על זה אני פשוט מרגישה שאני משתגעת. למרות כל זה אני חייה חיים נורמלים ולא נותנת לזה להשפיע על סדר היום. (כמה שאני יכולה). לאחרונה הפחד הזה התגבר והתעצם. לפני שבועיים היה לי מין "התקף" כזה: ניסיתי להירדם ופתאום חשבתי על זה. לא יכולתי לשלוט על עצמי והרחקתי עם המחשבות. פתאום קמתי בבהלה וצרחתי ואחרי זה התחלתי לבכות. לא ישנתי כל הלילה וניסיתי להרגיע את עצמי, אבל פשוט לא יכולתי להירגע מזה וכל הלילה רעדתי. אתמול זה שוב קרה לי. אני לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה להיות משוגעת! אני רק רוצה לדעת מה יש לי? אם זה שכיח או לא? אם אפשר לטפל בזה? ואם כן אז איך? -תודה-

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    11/07/2008

טלי שלום,

ייתכן ואת סובלת מהתקפי חרדה. זאת הפרעה מאוד שכיחה וכלל לא מצביעה שאת "משתגעת". כל אדם לפחות פעם אחד בחיים חווה לפחות התקף חרדה אחד וכל אדם רביעי סובל מהפרעות חרדה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל במצבים אלה.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    תרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו