מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהטלי10/07/2008
שלום אני לא בטוחה שפה המקום לבעיה שלי כי אני כאן פעם ראשונה אבל אני אשאל בכל זאת כי אני באמת צריכה עזרה. אני בת 16, ויש לי פחד מטורף מהמוות. אי אפשר להסביר את זה. זה התחיל מגיל 7 בערך ומאז זה בא והולך. זאת אומרת יש תקופות שאני, אפשר להגיד, מצליחה להתמודד עם זה אבל אחרי כמה חודשים זה חוזר. הפחד הזה מתבטא בזה שאני לא מצליחה להירדם, אני כמעט ולא אוכלת, אני לחוצה כל הזמן ואני לא מפסיקה לחשוב על זה. ככול שאני מעמיקה יותר עם המחשבות שלי על זה אני פשוט מרגישה שאני משתגעת. למרות כל זה אני חייה חיים נורמלים ולא נותנת לזה להשפיע על סדר היום. (כמה שאני יכולה). לאחרונה הפחד הזה התגבר והתעצם. לפני שבועיים היה לי מין "התקף" כזה: ניסיתי להירדם ופתאום חשבתי על זה. לא יכולתי לשלוט על עצמי והרחקתי עם המחשבות. פתאום קמתי בבהלה וצרחתי ואחרי זה התחלתי לבכות. לא ישנתי כל הלילה וניסיתי להרגיע את עצמי, אבל פשוט לא יכולתי להירגע מזה וכל הלילה רעדתי. אתמול זה שוב קרה לי. אני לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה להיות משוגעת! אני רק רוצה לדעת מה יש לי? אם זה שכיח או לא? אם אפשר לטפל בזה? ואם כן אז איך? -תודה-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל11/07/2008טלי שלום,
ייתכן ואת סובלת מהתקפי חרדה. זאת הפרעה מאוד שכיחה וכלל לא מצביעה שאת "משתגעת". כל אדם לפחות פעם אחד בחיים חווה לפחות התקף חרדה אחד וכל אדם רביעי סובל מהפרעות חרדה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל במצבים אלה.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)