שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גילי
    15/08/2008

שלום רב רציתי לדעת האם הדבר שארשום אפשרי להעלים אותו ואיך קוראים לזה. אני סובל מחרדות כרגע יותר ממוקד בחרדה בריאותית מכל דבר קטן אני חושב שזה הסוף שלי. אם זה טיפול שיינים,כאבי ראש,חולשה,עייפות,אי נשימות,כאבים בחזה,כאבים באזור של הלב, דלקת בכתף,אימון בחדר כושר,להיות באירוע משפחתי,כל הזמן אני מסביב לבריאות שלי. חוץ מזה יש לי משהו שאני לא מסוגל לראות למשל צבעים אדומים אני לא מסוגל אם יש לי צבע אדום אני זורק מניח בצד וצובע בצבע אחר.אם אני רואה צלחת בצבע אדום או שחור אני מחליף לצבע אחר. יש דברים שאני חוזר אחרייהם כמה פעמים כמו לסגור את האור כי אני אומר אם לא אסגור אותו פעמיים אז יקרה לי ככה וככה.וכל מיני דברים כאלה של חרדתיים. איך קוראים לדבר הזה האם יש לזה שם? והאם אפשר להגמל מהחרדות האלו וגם מלהיות חרד בריאותית? בתודה גיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    20/08/2008

שלום לך,

כדי להגדיר באופן מקצוע ממה אתה סובל נדרש אבחון מעמיק ולא על סמך מספר שורות. לפי מה שאתה מתאר נראה שאתה סובל מדאגה ממחלות והפרעה טורדנית כפייתית (OCD) כאשר גם הפחד ממחלות נחשב כסוג של OCD למרות ששייך לקבוצה של הפרעות סומטופורמיות (כשורות לגוף). הטיפול הכי יעיל במצבים אלה הינו שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו