מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות ודיכאוןנערה20/08/2008
שלום יש לי כשנה חרדות וגם הגדירו את זה דיסטימיה .. דיכאון קל. הסיבה העיקרית היא מצב בריאותי קשה שלא עובר לי כבר שנתיים ותמיד מחליפים תרופות ולא עוזר לי כלום מדובר בבעיה בעיכול שלא ממש ברור מה זה יש חשד חזק לקרוהן..... וגם אני לא יכולה לאכול כמו שצריך כמעט הכול גורם לי כאבי בטן ושלשולים ובעיות בקיבה.. אז אני כבר חרדה מכל זה וגם לא למדתי בשנה האחרונה מכיוון כל זה . בנוסף אני סובלת ממיגרנות כל יום שגם התרופות לא עוזרות ולא כלום. זה מופיע בהתקפי חרדה או בצחושה כזו לא טובה בכלל בנפש . הציעו לי פריזמה ולא רציתי לקבל ,כי הרבה תרופות כולל משככי כאבים גורמות לי שלשולים ,ואני מפחדת שגם הפריזמה תעשה את הפעולה הזו. אני מרגישה שכבר נמאס לי להיות חולה ולא יכולה לסבול את זה יותר , ואין משהו או מישהו שעושה לי טוב רק במקרים נדירים גם אין לי תעסוקה ועכשיו עוד מעט יש הרשמה לבית ספר [כיתה י"ב] ,אפילו לא יודעת אם כדאי להירשם . מה עושים? גם הייתי במעקב סוציאלי ופעם אחת פסיכותרפיה שעשה לי מוזר ,לכן הפסקתי . האם יש פתרון לכל זה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ודיכאון
22/08/2008לנערה שלום
לא קל לחיות עם מחלה ממושכת. פועלים נגד האדם במצבים אלו המגבלות של המחלה הבסיסית וגם תפיסת החולי על ידי האדם. למה אני מתכוון? ברור שמחלה או פציעה מגבילים אותנו במיוחד עם בסימפטומים פעילים או לא מאובחנים. אבל בכל זאת יש כאלו שסובלים ולא יוצאים מן הבית ויש כאלו שממשיכים עם החיים. מה שונה ביניהם? כמובן שסוג המחלה קובע אבל גם האישיות של האדם היא מאוד מאוד חשובה. את נשמעת נכנעת למחלה! למה? קדימה תרשמי לבית הספר, עם ממליצים לך על תרופות תנסי אותם (יש בארצות הברית תרופה לדיכאון שנותנים עם מדבקה אולי כדי לבדוק את זה). תמשיכי לנסות עם כל הכוח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
נערה27/08/2008שלום רב , תודה על תגובבתך , אני נרשמתי לבית ספר ,אבל לא בטוחה שאני אעמוד בלחץ הזה הייתי רוצה לשנות את האופי שלי הזה שמהר אני נכנעת ונמאס לי מהכול ואני מקבלת חרדות כבר מהמצב זה נראה בלתי הפיך כל המצב הזה ולעיתים אני אפילו מתקשה לחשוב בצורה חיובית אבל זה בא ככה כמו התקפים פעם כן ופעם לא אם אני מרגישה יותר טוב ,אני חושבת הרבה חיובי ,ואם אני מרגישה רע [כאבים וזה שזה כל יום] אני חושבת שלילי מאוד שזה רע...... הבעיה כאן גם שדווקא בבוקר בזמן של הלימודים ,יש לי כאבים הכי חזקים שיש ,אני לוקחת תרופה סטרואידים[לקרוהן] ולא לכאב ראש לא עזר לי כלום . וכל בוקר יש לי כאבי ראש חזקים וגם בצהרים. איך אפשר קצת להפחית את ההתעסקות במחלה וגם איך אפשר שיהיה לי יותר אומץ לדברים ולא כל דבר לחשוב עליו לפני המעשה ולהפחית חרדה??? תודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)