מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות..מורן26/08/2008
לפני שנה חוויתי דיכאון והתקפי חרדה ולאחר איבחון של פסיכיאטר התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג כל יום. הדיכאון שהיה עבר אבל מאז פשוט השתניתי ואני לא מצליחה לחזור לחיים שלי. הפכתי להיות בנאדם תלותי.. אני מפחדת לצאת או להישאר לבד ולא מסוגלת לעבוד ועושה כל דבר רק עם ההורים שלי. אני לוקחת במצבי לחץ טיפות ולריאן אבל הן כבר לא משפיעות עליי. אני כל כך רוצה לצאת לחיים שוב אבל אין לי מושג איך. בנוסף אני מטופלת בטיפול קוגנטיבי התנהגותי אבל עדיין לא מעזה , דבר שמתסכל מאוד כי אני בחורה בת 20 וכבר רוצה למות ולסיים את הסבל הזה ומרגישה שאין לי מושג כבר איך להתמודד. השאלה שלי היא האם יש כדורים להרגעה שלא ממכרים לפחות להתחלה שאני יתחיל לחזור לחיים ברוגע בלי לפחד שכל רגע החרדה תגיע כי אני ממש חיה סביב הפחד מהחרדה... בבקשה תעזרו לי כי אין לי מושג מה לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2008מורן שלום,
איזון תרופתי ותרפיה התנהגותית-קוגניטיבית הוא השילוב הכי יעיל בהתמודדות עם החרדות. כנראה שהמינון של ציפרלקס עדיין לא מספיק לך. את צריכה לברר עם המפלים שלך מדוע את נתקעת ולא מתקדמת בטיפול. חשוב לציין שהטיפול CBT לא מרגיע את החרדות אלא דווקא להפך מעורר אותן במינונים נמוכים על מנת לאפשר להתמודד איתן בצורה הנכונה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)