מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון? אחרי הלידה?פלונית27/08/2008
שלום. אני בת 32. הבן שלי בן 10 חודשים. במהלך כ- 3 חודשים האחרונים אני נמצאת במצב נפשי קשה מאוד. אינני חווה את "אושר האמהות", לא יודעת מי המציא בכלל את המושג הזה. אני בתחושה שדחקו אותי לקיר ושיותר בחיים לא אוכל להיות מאושרת, לנוח, להנות. מעכשיו אני רק חייבת כל הזמן להתאים לצרכים של הילד. אני מטפלת בו באופן אוטומטי, לא חווה כלפיו כלום. לא אכפת לי כשהוא בוכה, זה לא מזיז לי משהו בלב, אני רק רוצה שישתוק. הדברים שהוא עושה (חיוך, צעדים) לא משמחים אותי, אני אדישה. מרגע שאני מגיעה הביתה הרצון היחיד שלי זה שכבר יגיע שעה 8 ושהתינוק ילך לישון. וגם אז למעשה שום דבר לא משמח אותי. האסטטיקה שלי תמיד היתה חשובה לי, אהבתי לטפח את עצמי ולהתלבש יפה. עכשיו כל זה לא מעניין אותי. אני יכולה לא להתקלח כמה ימים. לא קניתי לעצמי כלום יותר משנה וגם אין לי חשק. ואם היתי מחליטה לצאת בכוח אז גם את זה אני לא יכולה, כי ב5 בערב אני צריכה לקחת את הילד מהגן ומאז שיגרה רגילה: להאכיל אותו, להחליף לו, לקלח אותו, לסדר את הבית וזהו. אני מרגישה כשלון גדול בחיים. במיוחד כל מה שעשיתי אחרי שבני נולד התברר כטעות. כאילו שאחרי הלידה כל החיים שלי השתבשו ואם לפני זה מזל חייך לי לא פעם מאז הלידה אני חווה רק כשלונות וחוסר מזל וכולם רק "דופקים אותי". אני בוכה כמעט כל יום. יש לי הפרעות אכילה- אני מחליטה לפתוח בדיאטה, לא אוכלת כל היום ובערב מתנפלת על האוכל. ואחר כך שונאת את עצמי עלזה. אני לא רוצה לראות אנשים, לא בא לי לצאת מהבית בבוקר. האם עלי לפנות לרופא או שאולי יש סיכוי שזה יעבור. אם אפנה לפסיכיאטר ואספר לו על התחושות שלי לילד (או יותר נכון העדר תחושות) האם לא יכול להיות שהוא ידווח לשירותי רווחה? אציין שאני מטפלת בילד כמו שצריך, אני לא פוגעת בו ואין לי מחשבות כאלה. הביעה שהוא רואה כל הזמן אמא שבוכה ושלא נותנת לו חום ואהבה,רק מספקת את הצרכים הפיזיים שלו כמו מכונה. אני מרחמת על הילד, מבינה שהוא לא אשם בכלום, הוא לא ביקש להיוולד. להיפך נלחמתי הרבה על מנת להביא אותו לעולם (הוא נולד מטיפולי הפריה). יחד עם זה אני מרגישה שעשיתי טעות שילדתי, שאני לא צריכה להיות אמא ועובדה שמאז שילדתי במקום שכל הדלות יפתחו בפני, להיפך המזל שלי סובב לי פנים. אני מאוד מיאשת. אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אריה29/08/2008אני ממש לא רופאה, אבל קראתי את מה שכתבת ואני חושבת שכדאי לך ללכת לדבר עם פסיכולוג. נראה לי שאולי את צריכה קצת תמיכה. אני לחלוטין מבינה אותך, ורק יכולה לעודד אותך שאני כשילדתי הייתי במצב הרבה יותר גרוע, ממש קשהוהצלחתי לצאת מזה . אבל כל הרעיון הוא שכדאי מאד להעזר באיש מקצוע כי לבד אנחנו לא יכולות במצב כזה לעזור לעצמנו. בכל הנושא שקשור בדיכאון אחרי לידה אסור לשחק. אין לך מה להפסיד, יש מספיק פסיכולוגים טובים דרך קופ"ח שיוכלו לתמוך בך. לגבי שירותי הרווחה- אני ממש לא חושבת שתהיה בעיה כי את מתפקדת, הבעיה היא בצד הריגשי שלך, אל תחששי מזה. לא כ"כ מהר פונים לרווחה ובטח לא אם את מגיעה מיוזמתך לבקש עזרה/תמיכה. אני מאחלת לך המון בריאות ואושר ובאמת ממליצה לך לפנות לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)