בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת התריס
    יעלי
    27/08/2008

הי . אני בת 30. נשואה. חיה בחו"ל. יש לנו ילדה בת 6 חודשים. אני בן אדם שמח ואופטימי ומאוד מפוקס. לפני כחודש התחילו לי מה שנראה כהתקף חרדה. המוח לא מתפקד. פחדים. הרגשת מחנק. מתח.דכאון. בלבול. פנינו לבדיקות וגילו שתפקוד בלוטת התריס שלי הינו מאוד מאוד גבוה. הרופא הסביר שבהחלט יש מצב שזוהי הסיבה שיש לי התקפי חרדה ודכאון. התחלתי בטיפול תרופתי לפני כעשרה ימים. אני מרגישה שאני לא מתפקדת... המוח והדכאון והמחשבות משתלטות עלי.. התקפי החרדה באים בתדירות די גבוהה וזה מאוד מתסכל ומעייף.. קשה לי לישון או שאני מתעוררת מאוד מוקדם בבוקר. זה מאוד מתסכל אותי כיוון שאני מרגישה שעקב חוסר התפקוד שלי אני לא מתפקדת טוב עם התינוקת. וכמובן גם לא מתפקדת טוב בעבודה ועם בעלי. אך הכי מטריד אותי התפקוד עם התינוקת. האם באמת הכל יעבור ברגע שבלוטת התריס תתאזן או אולי יש לי גם דכאון שלאחר לידה? האם דכאון לאחר לידה יכול להגיע אחרי 6 חודשים? אני אציין גם שיש לי מתח עצום בעבודה. ידוע לי שאחרי לידה לוקח לכל ההורמונים בגוף להתאזן בערך כשנה. האם אפשרי שעקב הלידה ובלוטת התריס ההורמונים שלי לחלוטין משתוללים ולכן זה משפיע עלי כל כך קשה? זקוקה לעידוד... בתודה מראש. יעלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

ד''ר אירנה נתנאל
    28/08/2008

יעלי שלום,

פעילות יתר של בלוטת התריס אכן גורמת להתקפי חרדה. כאשר תפקודה תתיצב גם החרדות יעלמו. הדיכאון כנראה התפתח על רקע של ההתקפים. לאחר ההתקף את מרגישה חסרת כוחות, חולשה ועייפות. תחושות אלו הן החלקים שמרכיבים את התקפי החרדה. גם יקיצה מוקדמת היא תופעה מוקרת שמתלווה להתקפים. כעת את מטופלת ובקרוב מצבך יתאזן. תרגישי טוב!

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים

יעלי
    28/08/2008

אירנה יקרה. תודה על תשובתך אני חיה בחו"ל ואני גם אחרי לידה. התקפי החרדה או הדכאון גורמים לי לחוסר תפקוד כמובן גם עם בני. הלכתי כאן לפסיכיאטר שהוא גם תראפיסט שאמר לי שיש מצב שחוסר התפקוד בבלוטת התריס שבהחלט גורם לדכאון והתקפי חרדה כנראה משש משבש אותי והוסיף גם את הועבדה שיתכן שנוצר עקב כך דכאון שלאחר לידה. הוא רשם לי ZOLOFT-סרטראלין- אני מפחדת מהכדורים. מפחדת מתגובות של הכדורים ומפחדת מתלות. בנוסף לכדורים גם כמובן שנתחיל בטיפול תרפיסטי. מה דעתך? תודה רבה על התשובות המהירות. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו