מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסגלית08/09/2008
שלום, אני נוטלת ציפרלקס כשנה עקב חרדות ודיכאון שהיו לי. במהלך השנה בין חודש לחודש לא לקחתי התרופה יום או יומיים ולפעמים קצת יותר (עקב אי הימצאותה של התרופה בבית). לאחר שקניתי המשכתי שוב וכך כמעט כל סוף חודש המקרה חזר על עצמו. שאלתי היא האם כתוצאה מחוסר הרציפות התרופה לא משפיעה? עדיין יש לי רגעי דיכאון ועייפות וחרדות. נכון להיום אני לא לוקחת כבר יומיים התרופה. האם עליי להפסיק? אולי התרופה לא מתאימה לי? אני מרגישה חוסר אנרגטיות, עייפות. ואם להפסיק אז להפסיק במכה? תמיד בהפסקות של נטילת התרופה חזרו לי החרדות והדיכאון והייתי עצבנית. האם הכל פסיכולוגי? אני גם לא אוכלת כ"כ טוב- האם משפיע? האם יש משהו אחר שעוזר לאנרגטיות, לעייפות, לחרדות? אודה מאוד לתשובתכם. גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון / חרדה
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2008גלית שלום,
ציפרלקה הינה תרופה מצוינת לדיכאון ולחרדות. לא כדאי להפסיק כי עלולה להיות נסיגה במצבך. כדי שהטיפול יהיה רציף ויעיל תשתדלי להיות יותר ממושמעת בנטילת הכדורים ולהכין מראש לפני שהחפיסה נגמרת. בכול אופן, לא מפסיקים תרופה במכה אלא יורדים בכמות בצורה הדרגתית. פעילות גופנית מאוד עוזרת לעניין של עייפות וממלא באנרגיות. אכילה יכולה להיות קשורה למצב רוח וגם לא קשורה לכך נדרשת אבחנה מעמיקה. חשוב לציין כי שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל בהתמודדות עם דיכאון וחרדה במיידי וגם לטווח ארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)