מחשבות חוזרות ונשנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות חוזרות ונשנות
    עדנית
    03/07/2007

אני סובלת כבר הרבה זמן ממחשבות טורדניות (אף אחד לא יבחן את זה אצלי, אך אני מודעת למה שקורה איתי) . כדי להקל על המחשבות- בכל פעם שהם מופיעות ואני נכנסת לחרדה אני מתחילה לבצע פעולות שונות, כמו: תפילה, הסתכלות על התקרה- כשההגיון שמאחורי פעולות אלו זה שהם מפחיתות אצלי את החרדה. השאלה שלי: אם אני מודעת לעצמי ואני יודעת שההתנהגות הזו לא בריאה ולא נורמלית, ואני רוצה לרפא את עצמי בכוחות עצמי- אם אני אלחם במחשבות, כלומר: בכל פעם שהם יופיעו אני יעשה לעצמי דווקא וכשיבוא לי החשק לבצע את הפעולות הכפיתיות אני אמנע מהם למרות החרדות שיתלו אליהם.
    האם הדווקא שאני יעשה לעצמי יכול באמת עם הזמן להפחית את החרדות ואת הרצון לבצע פעולות כפיתיות- האם בהתחלה זה יהיה קשה אך עם הזמן המחשבות יעלמו. האם הדווקא שאני אעשה זה דרך נכונה להלחם במחשבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות חוזרות ונשנות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    03/07/2007

לחוות חרדה ולהמנע מטקס המרגיע היא דרך מצויינת להתמודד עם המחשבות הטורדניות ועם הזמן הן הולכות ופוחתות. בנוסף, את יכולה לעזר בטיפול מקצועי תרופתי ופסיכותרפיה. כדאי שתקראי ספר מצויין " די לאובססיה" של עדנה פואה.
    בכל אופן את בדרך הנכונה

בהצלחה!
    אשמח לענות על שאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות חוזרות ונשנות

עדנית
    03/07/2007

למה זה קורה לי? אני זוכרת את עצמי עוד מגיל קטן (12-13) מתעסקת בטקסים?
    האם יכול להיות שבעיות בבית בין ההורים משפיעות כל כך על האדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    03/07/2007

באופן כללי כן, בהחלט! לחוויות ילדות יש השפעה רבה על האדם ויחסים בין ההורים עצמם ובין הורים לילדים, אפילו בין האחים משפיעים במידה ניכרת. יחד עם זאת כדי להתמודד עם החרדות ומחשבות טורדניות ....לא מספיק לחפור בילדות אלא צריך גם לטפל במה שקורה לך כאן ועכשיו.

אל תזניחי את מצבך, טפלי בעניין כמה שיותר מהר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו