אגורופוביה-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגורופוביה-
    פוצי
    20/10/2008

שלום אני בן 49 נשוי +1 סובל מהתקפי פאניקה מגיל 23 עם ניסיון עשיר בטיפולים,זה כולל טיפול פסיכולוגי,היפנוזה,emdr , טיפול התנהגותי קבוצתי בו היינו הולכים למקומות מהם פחדנו,ניסיון עם תרופות רבות ,היחידה שנותנת לי שקט היא "אנפרניל" (כרגע על 100 מ"ג ) וקסנקס 0.5 מ"ג 3 עד 4 כדורים ביום . תקופה ארוכה אני לא רודף אחרי טיפול מיבחנתי זה המצב שלי ,לא בוכה על מה שאני לא יכול לעשות וחי טוב במקום הבטוח פה בשכונה,יש לי מצב רוח טוב אני משיג עבודות שונות בבית,מקבל קיצבה מביטוח לאומי . העיניין שאחרי כל כך הרבה ניסיון בפאניקות אין לי כלים שאוכל להשתמש חוץ מ2 קסנקס ביחד,זה קורה כשאשתי צריכה ללכת אני מוודא שיש שכן קרוב שנמצא בבית ,אם אני חוטף פאניקה (הרגשת לבד איומה) ישר רץ לטלפון ומחפש מישהו שיענה שיכול לבוא ל "להציל " אותי ,אני מפעיל את האזעקה תוך אלפית השניה רק מהמחשבה שלא יענו לי אחד מהשכנים,אם לא עונים הפאניקה מתפרצת עם עוצמות אדירות . מה עם לחכות שהפאניקה תעבור ?לא, אני תמיד מחפש מישהו שיציל אותי !!!!!!! אני כבר לא מצפה להחלמה,רוצה הקלה במצבים שעלי להתמודד !!! מה לעשות בקטע של להיות לבד בבית ?(התלות הזו באישתי והמוגבלות שלה בגללי) אפשר להגיד לאדם אל תכאב את הכאב ולי להגיד אל תפחד כשמופעל מנגנון הפחד ?? חג שמח ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגורופוביה-

הוספת תגובה

• התקפי פניקה

ד''ר אירנה נתנאל
    20/10/2008

שלום לך,

נראה שלמדת במהלך הטיפול דרכי התמודדות עם ההתקפים. יחד עם זאת ללא ספק שאתה מתקשה ליישם אותם ולכן מצבך הולך ומחמיר ואתה מאוד סובל. אתה בהחלט צודק אי אפשר להגיד לאדם שכואב לו "אל תכאב" משפט זה עלול לגרום לכאב נוסף. אבל חשוב להבחין בין כאב לבין סבל. כשיש כואב לא חייבים להפוך אותו לסבל. בהתמודדות עם החרדות המטרה היא להחשיף, לחוות חרדות באופן הדרגתי ללא בריכה, הרגעה, הצלה , הגנה וכו'. זאת הדרך היחידה להפתר מהסבל לתמיד. כול דרך התמודדות אחרת רק מחמירה את המצב ומנקבעת את החרדות.
    שילוב של תרופות וCBT הינה הגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם חרדות.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחג שמח

פוצי
    21/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו