מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכדוך/ דיכאון לאחר מוות במשפחהטליה20/10/2008
שלום רב, לפני ארבעה חודשים נפטר בן משפחה קרוב לאחר מספר חודשים קשים של מחלה. מאז אני (וגם שאר בני המשפחה) מתפקדים באופן תקין ומלא וכמעט בלי שינוי בשגרה. בכל זאת אני מרגישה תחושה עמוקה של דיכדוך התפרצויות בכי, פחדים בעיקר לשלומם של בני המשפחה וחשש ממחלה, מחשבות על מות ולעיתים סיוטים בלילה. כאמור אני מתפקדת לגמרי באופן תקין בעבודה משפחה קשרים חברתיים. האם זהו שלב נורמלי של עיבוד האבל או שיש מקום לעזרה מקצועית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה היקרה
ריטה01/11/2012נתקלתי בהודעתך עכשיו ולא יכולתי שלא להגיב. אצלי גם נפטר בן משפחה מאוד קרוב לפני כשנתיים והתהליך היה מאוד קשה וארוך. אצלי בניגוד אלייך (לפי מה שכתבת) רמת החרדה היתה בלתי נסבלת והקשתה גם על התפקוד. אני לא רופאה כמובן וכל מקרה לגופו אך לדעתי אם את מרגישה לא בסדר ולא בטוחה לגבי מצבך כדאי לך מאוד להפגש עם איש מקצוע מוסמך שיתן לך חוות דעת. אולי זה גם יעזור לך בלי קשר לשחרר ועם כל התהליך. כשאצלי התחיל תהליך האבל הלכתי לפסיכולוג והוא עזר לי מאוד ואף בהלוויה עוד לפני כן נעזרתי באנשי מקצוע מטעם בית הלוויות (עלי שלכת) שיעשו את כל סידורי הלוויה עבורי. זה בסדר לבקש עזרה ושיעזרו לנו במיוחד בשעות כאלה. חבל לשאת משא מיותר כשיש ככ הרבה לשאת..
תרגישי טוב ושלא תדעי עוד צער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוד האבל
ד''ר אירנה נתנאל21/10/2008טליה שלום,
התמודדות עם מוות של קרוב משפחה מעורר בנו את הפחדים הכי בסיסיים (פחד ממוות, פחד ממחלות, מכאב, פחת להיות נסעד על ידי הסובבים וכו') במהלך חיי ההיום יום שלנו אנחנו לא חושבים על כך למרות שהפחדים קיימים ומעסיקים אותנו בגדול.
חשוב שתמשיכו את השגרה. חצי שנה עד שנה הינה תקופה לגיטימית לעיבוד האבל. ניתן לעזר בתרופות הרגעה כדי להקל על תקופה זו. (כול רופא משפחה יכול לתת מרשם).
שלא תדעו עוד צער,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק מהתמודדות הוא כתיבת מודעות אבל
שלומי17/11/2008לעניות דעתי חלק חשוב מהתמודדות עם מוות במשפחה, הוא דבר ראשון ניסוח וכתיבת מודעות אבל לבן המשפחה היקר, זהו חלק מההכרה ותחילת ההבנה על האובדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)