דיכאון חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון חוזר
    לילי
    10/07/2007

אני בטיפול כמעט 5 שנים ( לא באופן אינטנסיבי) וכל תקופה במיוחד בזמן המחזור אני חשה אותן תופעות.
    התופעות שאני חשה כוללות חוסר ערך עצמי , מחשבות ביקורתיות כלפי עצמי , חוסר שינה . אני מצליחה לתפקד בעבודה פחות או יותר. האמת שמבחינת כל התחומים שבחיי אין לי על מה להתלונן וכל תקופה ובמיוחד במחזור חוזרות לי התופעות שצייניתי.ואחרי שבוע כזה אני מצליחה לצאת מהמרה השחורה ולחזור לעצמי.
    שאלתי : האם למחזור ישנה השפעה למצב הנפשי ? האם כדאי ליטול כדורים ? והאם כל עניין הטיפול לא מצליח לעזור לי ?
    חשוב לי להדייק יותר בהסבר התחושות : תמיד הייתי ילדה רגועה , חייכנית ועצמאית ( אומנם עברתי הרבה בילדותי) והדיכאון הראשון הופיע לי בגיל 25 ומאז החלטתי ללכת לטיפול. הטיפול עזר ואז שוב לאחר תקופה של הפסקות שוב חזר לי. וכל התחושות חוזרות על עצמן , פתאום הכל נראה לא טוב ואז באה לי הביקורת הנוראית כלפי.עצמי. אני בן אדם שבאמת יש לו הכל ( תפקיד בכיר בעבודה, משפחה תומכת , יופי , ביטחון כלכלי , תואר ראשון , חברים ) וכל הזמן נובר בעצמו.
    האם זה נורמלי ? האם אני בן אדם דיכאוני ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון חוזר

הוספת תגובה

• דיכאון חוזר

10/07/2007

ללילי שלום
    לדיכאון יש הרבה פנים. גם אנשים משתמשים במילה דיכאון כדי להגדיר מצבי מצוקה שונים. הרבה פעמים מצבי דיכאון קשורים לאירועי חיים ואז הדיכאון נקרא ADJUSMENT DISORDER שזה אומר תגובה נפשית לאירועים. לתגובה הזו הרבה פעמים רקע מן הילדות לכן טיפול בשיחות מאוד יכול לסייע. יש גם דיכאון בו האלמנט הביולוגי מאוד משמעותי ואז הפרעות שינה, הפרעות בתיאבון, חוסר הנאה ואוד מאוד צובעים את המצב בשחור. במצבים אלו יש לשקול לקיחת טיפול תרופתי. בכל מקרה כדי שתפני לאיש מקצוע לבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון חוזר

לילי
    11/07/2007

העניין הוא שאני הייתי תקופה ארוכה בטיפול שהתבססה על הילדות שלי .
    והבעיה שחוזרת כל הזמן היא ביקורת קשה כלפי עצמי והשוואות לכל בן אדם אחר שנראה לי מוצלח ממני.ובכל דבר מוצאת את הרע .
    הטיפול כבר לא כ"כ עוזר לי ואני מנסה לעזור לעצמי כל הזמן .
    מה אני עושה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו