OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OCD
    לי
    05/11/2008

שלום. רציתי לשאול שאלה.
    אני חושבת שיש לי OCD . כלומר לא אובחנתי באופן מקצועי ע"י פסיכולוג אך מתוך מאמרים שקראתי באינטרנט הבנתי שכנראה זו הבעיה שלי ( אני סובלת מפחדים וחרדות נוראיים ממחלת האיידס )
    השאלה שלי היא האם ניתן להבריא מהמחלה הזו גם ללא תרופות ורק ע"י טיפול קוגניטיבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    06/11/2008

הגר שלום,

אפשר לטפל ב OCD גם בלי תרופות, אבל התהליך יהיה הרבה יותר קשה. מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). שילוב זה הוכיח את עצמו כגישה הכי יעילה לטיפול ב OCD.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לי
    08/11/2008

קודם כל תודה רבה של תשובתך המהירה. שאלתי היא למי עליי לפנות כדי לטפל במצב? רופא משפחה? פסיכולוג? פסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    08/11/2008

היי הגר,

הכי טוב זה פסיכיאטר שמומחה גם לטיפול CBT (תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית). אם לא אז פתני לכול אחד לחוד (פסיכיאטר ותרפיסט של CBT).

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו