מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרוקסט והשמנהעדי06/11/2008
לפני מספר שנים נטלתי, בעצת רופאת המשפחה, סרוקסט. לקחתי את התרופה כשנתיים. במהלכן עליתי במשקל באופן משמעותי. מבחורה רזה הפכתי לבחורה שמנה. ופשוט לא הבנתי שהתרופה משמינה אותי. הרופאה הכחישה, ממש כך, וטענה שאני אוכלת יותר. אבל זה לא היה נכון. האכילה שלי תמיד תמיד הייתה מדודה ומסודרת. אני לא זוללת אף פעם. רק אחרי שהתחלתי לקרוא קצת הבנתי. סוף סוף עשיתי את הקשר. התרופה הארורה גורמת להשמנה. זרקתי מייד, עוד באותו יום, את כל הכדורים . הבעיה היא שמאז עברו שנתיים ואני לא מצליחה לרדת במשקל. האם יתכן שהתרופה הזו פוגעת בחילוף החומרים לעולם? ושאלה נוספת, איך מרשה לעצמה רופאת המשפחה לתת לי תרופה שתזיק לי כל כך מבלי ליידע אותי? האם הרווחתי משהו בכך שעכשיו אני מדוכאת מאיך שאני נראית? אני מודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תהיו מוכנים גם לענות לי בבקשה.
עדי12/11/2008האמנם חילוף החומרים שלי נפגע ללא תקנה בגלל התרופה? מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט והשמנה
13/11/2008לעדי שלום
אני מצטער שלו ענינו לך קודם
השמנה עם סרוקסט הינה תופעת לוואי ידועה. לא קורא לכל האנשים אבל כ 10-20% מהנוטלים את הרופא באופן קבוע עולים בין 7-10 קילו במהלך השנה. תופעה זו רשומה.באלון לחולה. רופא יכול להמליץ לחולה כל תרופה שמורשית בישראל. את צודקת שעליו לדון עם החולה על תופעות הלוואי האפשריות. אין סיבה שלא תצליחי לרדת במשקל. אחרי כחודש של הפסקה ההשפעה על התיאבון נפסקת. תפני לדיאטנית ותעשי תוכנית של הרזייה. תצליחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד . רק הערה קטנה
עדי15/11/2008לא השמנתי בגלל אכילת יתר. והרי זה כל העניין. האכילה שלי מאוד מדודה ומאוד מסודרת וכך היא כבר 20 שנה. אף פעם אני לא זוללת ומקפידה על כ 1500 קלוריות. ולמרות זאת בתקופת נטילת הסרוקסט עליתי המון - משהו כמו 25 ק"ג. לכן אני משערת שאולי התרופה האטה את חילוף החומרים. איזה הסבר אחר יכול להיות? החשש שלי שמדובר בפגיעה שאינה חולפת. תודה רבה על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד . רק הערה קטנה
20/11/2008לעדי. לא ידועה לי הפרעה בחילוף חומרים עם סרוקסט. עם עלית כ"כ הרבה יש צורך להחליף את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)