מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נראה לי שאני בדיכאוןאני07/11/2008
שלום רב! אני גרושה כמעט 3 שנים ובמשך התקופה שהייתי נשואה(כ-17 שנה בערך)עברתי התעללות מילולית נפשית ופיזית מבן זוגי,החלטתי שמספיק לי ואני לא יכולה לסבול יותר והתגרשתי מאז אני בתחושה שאולי יכולתי לשנות ולהציל משהו בנישואי,כל הזמן אני מרגישה שקשה לי לישון ואין לי חשק לאכול ולשתות ואני כל הזמן בוכה בחשאי וכשאני מגיעה לעבודה כאילו כלום עושה נתק מוחלט אבל אנשים התחילו לשים לב שאני לא צוחקת כמו פעם ולא מחייכת כמו פעם ושאני כבויה וזו באמת הרגשתי אני בוכה כל הזמן כשהילדים שלי הולכים לישון. שנה שעברה הייתי מאוד עייפה ובאיזה שהו שלב החלטתי לקחת כדורי שינה וללכת לישון ללא הגבלת זמן ,והילדים שלי מצאו אותי מעולפת ופינו אותי לבית החולים ושם הבחינו כי אני סובלת מדיכאון עקב פרידה כך הם קראו לזה, נתנו לי ציפרלקס שעשה אותי עוד יותר בדיכאון והרופא הפסיק לי אותם מיד,אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר ולשתף אף אחד על מה שעובר עלי ואני יודעת שזה רק עניין של זמן שאני פשוט יעשה משהו קיצוני לחלוטין ואני מעדיפה לעשות את זה לא בסביבת ילדי ,לא יודעת יש לי מצבים של הפ אן דאון אני עצבנית הרבה ,יש לי מצבי רוח משתנים,אני מרגישה שגם אם הייתי הולכת לאיש מקצוע הוא לא היה יכול לעזור לי כי תחלס צריך לחכות הרבה זמן ולי אין זמן אני רוצה להספיק הרבה דברים לפני שאני עושה את הצעד הזה,אני פתאום מוצאת את עצמי בוכה ואומרת לא רוצה לחיות אין לי טעם לחיים מה עובר עלי?האם אני באמת בדיכאון כמו שנראה לי?או אולי שסתם עובר עלי משהו?יש לפעמים שאני מרגישה שאני רוצה לומר משהו ופתאום אני מקבלת בלקאווט או מה שאני אומרת לא מובן לאחרים.אני המון מנסה לעבוד על עצמי שיהיה טוב וזה רק רגע שחולף ויחלוף לו מהר אבל אני באמת לא מצליחה. אני מגיעה מהעבודה ורק רוצה לישון ושיעזבו אותי בשקט ,כואב לי הראש מרעש הכי קטן שיש ואני יוצאת לפעמים מדעתי .מה, מה קורה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי במצבך כנסי
אורח לרגע07/11/2008לאחר גרושים כנ"ל. הדרך הטובה ביותר לפתור את הבעיה היא אם תכנסי לרוחניות ותטפלי בנפש. התופעות הם תוצאה של הדחקת האני של הנפש שמאותת לך. תקראי את לואיז היי , אושו או בשבילי הקבלה עבדה נהדר. סדנאות מדיטציה וחשיבה חיובית. לא ממליץ על כדורים שמשנים את המאזן הכימי בגוף וגורמים למאניות ולחרדות בטרוף בזמן העליה עליהם והירידה מהם. אבל אם את במשבר שלא יכולה לצאת , ומדובר בחוסר תפקוד (ולא שאת לא צוחקת מספיק) תקחי כדורים לזמן מוגבל 3- 6 חודשים כדי להתאושש. תביני שלוקח שנים להכנס למצב שלך ויקח לך כשנה שנתיים לצאת ממנו , אם כי רואים הטבה בטיפול הנפשי (שהוא הפתרון האמיתי הכדורים רק ממסכים את הבעיה כמו אספירין לחום) כבר תוך 3 חודשים. בהצלחה. ותעזבי את הפסיכיאטרים שממילא לא עוזרים לאף אחד חוץ מלעצמם. לא משם תבוא הגאולה רק ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי בקבלה
אני08/11/2008תודה על תגובתך יכול להיות שאתה צודק לגבי כל המטפלים . רק שתדע שכבר למדתי קבלה לפני כשנתיים זה היה מעולה, נכון אחלה דבר. אבללללללל תחלס לא מצאתי את השקט הנפשי שלי לאורך זמן, וכואב לי על הילדים שלי שצריכים לראות את אמא מתמוטטת ככה אני ממש מנסה ומשתדלת להיות איתם האמא הכי טובה בעולם אבל אני לא מצליחה וזה מטריד אותי מאוד, עצם העובדה שאמא קיימת אך לא מתפקדת 100 אחוז? הלוואי שהייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחורה !!! קשה לי , אלוהים שיעזור לי אני כבר לא יכולה אני מחזיקה את עצמי בשיינים. איזה כבר תרופה אני יכולה לקחת? שום דבר לא יעזור לי רק מה שאני חושבת זהו הפתרון הטוב ביותר לי ולסובבים אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל10/11/2008שלום לך,
צר לי על החוויות הקשות שעברת בחייך! האם ניסית לפנות לעזרה מקצועית? לדעתי חשוב קודם כול לאזן את מצב הרוח מבחינה תרופתית ובמקביל טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתמודד בצורה יעילה עם הקשים האישיים כדי לאפשר לך התפתחות וצמיחה אישית. אני מאמינה שמשברים כמה שהם יכולים להיות קשים הם יכולים להיות גם הזדמנויות לצמיחה. התאבדות היא כמו פיגוע טרור עבור כול המשפחה וילדיך במיוחד ילווה אותם לכול החיים. את רוצה להיות טרוריסטית של משפחתך? יש דרכים אלטרנטיביות לפתור בעיות ולהמשיך לחיות חיים טובים ואיכותיים למרות העבר ולמרות הקשיים.
חזקי ואמצי!
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנוי לעזור
יוני10/11/2008לפי מה שאת מתארת זה מצב של דיכאון. ואני חושב שאת בהחלט יכולה וצריכה לצאת ממנו.
את עוברת תקופה קשה ואני יכול להבין כמה לא נעים ומפחיד זה יכול להיות.
חשוב שתדעי שאת לא לבד. אני גם הייתי שם. אני יכול לדמיין מה את עוברת, מה עובר לך בראש, עם איזה תחושות את הולכת לישון ועם איזה תחושות את קמה בבוקר לעבודה. הייתי בחוסר אונים תקופה ארוכה שבה לא רציתי לחיות, לא הצלחתי לבטא את עצמי והייתי מבולבל מאוד.
הרגשתי שההתנהגות שלי לא טבעית, כאילו אני מסתכל על הכל מהצד.
הטיפול שקיבלת בבית חולים לפי דעתי היה שטחי ולא מקצועי, אולי אפילו פזיז.
אם תרצי לדבר, לשתף או להתייעץ אני אשמח לעזור.
תהיי חזקה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)