מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייב עזרהה בהתלבטות קשה...!!!!!!!!!יוסי12/07/2007
עד לא מזמן לא הייתי בטוח שמה שאני סובל ממנו זה דיכאון..הייתי מנסה תמיד להתגבר על אותה "תקופה רעה" שלי לבד ומנסה לחפש לעצמי סיבות למה זה קרה לי והראש שלי היה מתפוצץ ממחשבות וכל דבר שרציתי לעשות ועשיתי בעבר היה נראה לי קשה וכו'..אותן "תקופות רעות" היו בעבר מעטות תקופה של 4 ימים עד שבוע וזה היה עובר והייתי חוזר להיות שמח ומצחיק ופעיל וכו' אבל עם הזמן זה התחיל לחזור בזמנים יותר קרובים וזה ממש לא עוזב אותי ז"א אני לא מסוגל להחזיק שבוע שבו אני יהיה רגיל ושמח לחלוטין..ולכן שיתפתי את הורים שלי וחבר טוב שלי במה שעבר עליי..והתחלנו לטפל בזה אבל לא ע"י פסיכולוג...אלא בלקיחת כל מיני תמציות וכו'..הדבר עזר אבל ממש קצת..אותן תקופות רעות הולכות ובאות בקצב לא נורמלי יכולים להיות לי איזה 6 מעברים במצבי הרוח ואפילו יותר..אין דבר שאני רוצה יותר מלהיות שמח תמיד ולא לחוות את הסבל הזה של הדיכאון..
ההתלבטות שלי זה אם כדאי לי להיפגש עם פסיכולוג?(דבר שההורים הציעו-לשיחות בלבד)
אם זה דבר נפוץ בגילאי 17-18?
אם בכלל הפסיכולוג יכול להוציא אותי מזה לגמריי? וממש לשנות את מצבי הרוח שלי?
אם זה מוכח שאכן ייעוץ ופגישות עם פסיכולוג עוזר לצאת מזה?
אם דבר זה ישפיע על הגיוס הצבאי שלי שהוא עוד כחצי שנה?
והדבר הכי חשוב באמת יש תקווה באותו דיכאון שהסברתי?
אשמח לקבל תשובות..תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אני לא מקבל תשובות? :(
יוסי17/07/2007בבקשה תשאירו לי תשובות זה חשוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההתלבטות
ד''ר אירנה נתנאל18/07/2007יוסי שלום,
לא כדאי לעסוק באיבחון עצמי. כדאי שתפנה ליעוץ מקצועי במיוחד בגלל שאתה מתגייס בקרוב. המצב הנפשי שלא טופל עלול לגרום להתדרדרות הנפשית בזמן שירותך הצבאי ואם זה יקרה תצטרך לפנות לקב"ן ותהיינה השלכות. אם תפנה לעזרה מקצועית עכשיו ,לפני הגיוס, תוכל לחסוך מעצמך סיבוכים מיותרים בעתיד ותגיע לצבא יותר יציב ומאוזן . הטיפול המקצועי יתרום להשתלבות והסתגלות טובה יותר בצבא כאשר תשלוט יותר ב"תקופות" המתחלפות שלך. הדבר יכול לקרות בכל גיל במיוחד בתקופת ההתבגרות.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה באמת יעזור לי?
יוסי18/07/2007קודם כל תודה על שענית לי..והשאלה שלי זה האם הייעוץ המקצועי אכן יעזור לי? או שזה סתם יהיה לי בזבוז זמן וכסף..?
ולפי מה שתיארתי איך את מגדירה את אותן "תקופות" שבאות והולכות ובאיזה מצב אני נמצא בערך לפי התיאור..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה באמת עוזר?
ד''ר אירנה נתנאל18/07/2007אנשי מקצוע אינם "קוסמים" והיעוץ יעזור אם תאפשר למטפל שלך לעזור לך, תשתף פעולה, תאמין במטפל, תשקיע את החלק שלך בטיפול, תנסה להיות פתוח ואופטימי.
אי אפשר לדעת מתוך התאור הקצר שלך ממה אתה סובל, כדי לאבחן באופן מקצועי ומדויק נדרשת התבוננות עמוקה, שיחה, הערכה של התופעה וכו'. זה דומה למצב שאתה בא לרופא ואומר: "דוקטור יש לי חום מה זה? ממה אני סובל?" הרי שחום יכול להיות כל דבר, דלקת או מחלה כלשהי, חום זה סימפטום כללי וצריך לעשות בדיקות כדי להבין ממה החום נובע, מה קורה ולמה ואיך להתמודד איתו.
תמצא מטפל מקצועי שיוכל לעזור לך.
לא מגיע לך לסבול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)