עזרתכם דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרתכם דחוף
    ענת
    06/12/2008

שלום רב,אני בת33 ,נשואה ואם לבת בת 9 אני סובלת מדכאון וחרדות. , בד"כ מטופלת בציפראמיל(20 מ"ג ).מרגישה טוב כשאני מטופלת בתרופה,אך כל פעם קורה לי אותו דבר .בגלל שנראה לי הכל טוב אני מפסיקה בהדרגה את התרופה (ז"א יורדת לחצי איזה חודש ואז מפסיקה לגמרי)מחזיקה מעמד ככה ללא טיפול בערך חודש ואז שוב הכל חוזר , כל המחשבות,איבוד תאבון קושי להתרכז , לתפקד הכל נראה לי שחור, חסר טעם .פשוט נורא. בקיצור כל הסימפטומים של המחלה.כל הזמן נראה לי שלא אצאה מהמצב הזה כשאני בדיכאון וחרדות .עכשיו ( לפני כשבוע התחלתי שוב את הציפראמיל אחרי שהפסקתי אותו שוב.... ואני יודעת שההשפעה תתרחש רק בעוד חודש בערך... ברצוני לציין שאני במצב נוראי במיוחד בבוקר ( פשוט לא מוצאת לעצמי מקום)לכן כדי לצאת מזה אני ישר לוקחת קסנקס0.5. שאלתי היא כזאת: האם אפשר לקחת קסנקס עד שהציפראמיל יתחיל להשפיע ואם כן כמה פעמים ביום מותר(כרגע אני לוקחת 2 ליום) ואם הקסנקס לא מבטל את ההפעה של ציפראמיל?קראתי קסנקס תרופה ממכרת .האם זה כך? ואם כן אחרי כמה זמן שימוש אפשר להתמכר לזה? ואולי בכלל יש תרופות יותר חדישות מקסנקס שלא ממכרות? ועוד שאלה קטנה... מה הבדל בין קסנקס לקלונקס? תודה רבה רבה רבה..... תודה רבה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרתכם דחוף

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    07/12/2008

ענת שלום,

ירידה במצבך קשורה להפסקת הטיפול התרופתי. לאנשים שסובלים מדיכאון הבקרים קשים במיוחד. זוהי תופעה מוכרת ומאוד אופיינית. מומלץ לא להמשיך לשכב במיטה ברגע שאת מתעוררת אלא לקום מיד. שבועיים (על המינון הטיפולי) זה בערך הזמן עד שציפרמיל מתחיל להשפיע והשפעתו מורגשת במלואה תוך 4 שבועות בערך. זה אומר שבקרוב תרגישי שיפור במצבך. עד אז אפשר לעזר בקסנקס. הוא לא מבטל את ההשפעה של ציפרמיל ועוזר לעבור לך את התקופה עד שמצבך ישתפר. אכן, בנטילה ממושכת ההשפעה של קסנקס יורדת ולכן, חשוב לקחת אותו לתקופה מאוד קצרה. המינון המקסימלי 4 מג' ליום. אין הבדל בין קסנקס לקלונקס. בקלונקס מינון התחלתי 1 מ"ג ליום, עם העלאה הדרגתית עד 4-8 מ"ג ליום מינון מקסימאלי.
    אני ממליצה לך לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שבמהלכה תלמדי שיטות, מיומנויות, טכניקות של שליטה בדיכאון על מנת למנוע התדרדרות של המצב בעתיד כאשר תרצי להפסיק את הטיפול התרופתי שוב.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    כתבה על טיפול קוגניטיבי בדיכאון:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו