פחד מעשיית קקי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מעשיית קקי
    רחל
    19/07/2007

בני בן 4.6 במשך השמונה חודשים האחרונים סובל מחרדה מעשיית קקי. כאשר יש לו קקי הוא נעמד ומתאפק שהקקי לא יצא לו. מכיוון שזה כבר הרבה זמן אז לאחרונה הוא מנסה להסתיר את זה וכאשר הוא מתאפק הוא מסתגר בחדר או בשרותים עצמם ומתאפק. כאשר אני רואה אותו מתאפק אני לוקחת אותו לשרותים ואז הוא עושה קצת, אבל ממש לא הכל. כל יום התחתונים שלו מתלכלכים ולאחרונה בכמות רבה של קקי.
    אני כבר מיואשת וכל יום מדברת איתו על זה והוא מבין את הבעיה ומבטיח שמחר יעשה בשרותים. רופא ילדים אמר לנו לגשת לפסיכיאטר.
    באיזה דרך מטפלים במקרים כאלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מעשיית קקי

הוספת תגובה

• פחד מעשיית קקי

ד''ר אירנה נתנאל
    20/07/2007

רחל שלום ותודה על פניתך,

ילדים קטנים חוששים מעשיית קקי בשרותים או בסיר כי הם חשים שהקקי הוא חלק מהגוף שלהם והניתוק של הקקי מהגוף שלהם מבהיל מאד. מעבר לכך חשוב לאהוב אותו ולהבטיח לו שאתם איתו, גם כשקשה לו, ושאתם סומכים עליו שכשהוא יוכל - הוא יצליח. אפשר להפעיל תוכניות של חיזוקים כל פעם כשהוא מצליח לעשות בבית שימוש ולא מתאפק הוא יקבל פרס שסיכמתם עליו מראש. חיזוקים יכולים לעזור לשבור את מעגל החרדה. בכל מקרה - חשוב מאד לא להגיב בכעס. סבלנות והתמדה יעזרו מאד. כדאי לנסות להוציא את העוקץ ממעגל הקסמים סביב היציאות על ידי הורדת הלחץ וחזרה להתיחסות נינוחה לעניין.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו