היגמלות מציפרלקס והשפעתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היגמלות מציפרלקס והשפעתה
    איילת
    16/12/2008

שלום, שמי איילת, אני בת שלושים ונוטלת ציפרלקס 20 מג במשך שנה וחודשיים. לאחר החלטה, החלטתי להיגמל בהדרגה מן התרופה, הורדתי ל15 ולאחר מספר ימים ל10 עד שכשבועיים אחר כך הפסקתי ליטול את התרופה לחלוטין. ברצוני לדעת מהן תופעות הלוואי להיגמלות. מיום רביעי שעבר אני חשה בסחרחורות הולכות ומתגברות כך שכמעט ואינני מצליחה לעמוד. נבדקתי וכל הסימנים הויטאליים שלי בסדר לחלוטין. האם אתם חושבים שזה קשור? הגמילה והסחרחורות הנוראיות? יש לציין כי מעולם אינני חשה שום תופעות לוואי לתרופות, אין לי שום רגישות, גם לא כשהתחלתי לקחת את התרופה. מודה לכם על תגובותיכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היגמלות מציפרלקס והשפעתה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    16/12/2008

איילת שלום,

אינני יודעת מדוע היית נוטלת את התרופה ולמה הפסקת. מה שאת מרגישה כעת זה לא תופעות גמילה אלה חזרה של סימפטומים של אותה הפרעה שסבלת ממנה בעבר (דיכאון או חרדה). לעיתים קרובות אנשים נוטלים תרופות, מצבם משתפר בזכות התרופה והם מפסיקים ליטול אותה כי מרגישים טוב וחושבים בטעות שכבר לא זקוקים לכדור. ההפרע חוזרת כי בגוף חסר חומר כימי שהתרופה הייתה מספקת. לדוגמא, אם היית סובלת מלחץ דם גבוה והיית לוקחת תרופות להורדת לחץ הדם. היית מרגישה מצויין אבל לא היה עולה על דעתך להפסיק את התרופה. אותו דבר בדיוק מתייחס גם לציפרלקס.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו