חרדות, תפקוד לקוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות, תפקוד לקוי
    דוד
    17/12/2008

שלום, מזה זמן רב (מאז שאני זוכר את עצמי) אני שרוי בחרדות כמעט בכל ומכל נושא, התסמינים קופצים לי מדי יום או ברוב ימות השבוע שכוללים בעיקר מחנק בגרון, בחילה וכאב בטן חד, בהמשך אני עשוי להרגיש חולה ושאר תופעות פיזיות משתקות וגם נפשיות, דכאון, עצב, בכי. אני בן 20 והדבר פוקד אותי משאני זוכר את עצמי מימי גן-הילדים ובהמשך דרך כל בתי הספר ולבסוף הצבא. הבעיה העיקרית שלי היא חוסר תפקוד והמנעות כמעט מכל דבר, לדוגמא מעולם לא עשיתי שעורי בית בבית הספר, מאוחר יותר גם הפסקתי להכנס לשעורים ובשנותיי האחרונות לא הגעתי בכלל. הצבא כמובן היה טראומתי וכל יום הרגשתי שאני בכלא, בכל זאת הצלחתי להשאר קצת מעל לשנה. הבעיה היא שלא אוכל להגדיר את החרדה ממצבים מסוימים (למראת שמצבים חברתיים ומלחיצים אחרים נכנסים לקטגוריה) אלא שרוב החרדה היא מפני ציפייה למשהו, שיכול להיות כל דבר. חרדה עזה יכולה להתחיל אם אני מתבשר לדוגמא, שיום למחרת אני צריך לעבוד (עובד כפרילנס) או להגיע לאירוע משפחתי, ללכת לפגישה, ואפילו דברים שאמורים להיות כיף בלבד כמו ללכת להופעה או לסרט עם חברים. מרגע שאני מתבשר על אירוע מסוים שצריך להספיק לעשות, להגיע, לעמוד בזמן לא משנה אם קריטי או לא, אני ישר מתמלא פחד וכל תסמיני החרדה עולים, אני אמשיך לחשוב ולא-להצליח לתפקד (לא להצליח לעשות בערך שום פעולה חוץ מלצפות בטלויזיה) עד שאני יפקוד את האירוע או עד שאהיה משוכנע שהחלטתי להמנע ממנו ויהי מה. כל חיי עד עכשיו ניסיתי לחיות בידיעה יום-יומית שאין לי שום דבר מחייב יום למחרת, לא משנה באיזה דרגת חשיבות, ולא משנה לאיזו מטרה בין אם של חשיבות מסוימת או כיף. אני מטופל אצל פסיכולוג והתחלתי לקחת רסיטל לאחרונה העניין הוא שאף אחד לא מצליח להזדהות עם התחושה ולהבין על מה אני מדבר, כך שהחלתטי לבדוק אם מישהו כאן מכיר מקרים דומים. נ.ב שכחתי לציין, התפקוד לקוי ברמה בלתי-רגילה פעולות אינדיבידואליות והחלטות כמו ללכת לעשות משהו, לקנות משהו, ללמוד משהו כל דבר שעל דעת עצמי לא עולה בחשבון אפילו. פעולות שמוצעות או דרושות מגורם חיצוני נעשות על פי דרגת חשיבות ורק מה שאי-אפשר להתחמק ממנו, ומלוות בצורך עז להקיא, כאבי בטן, ראש הרגשת אי נוחות, כאבי גב, וכו' וכו' בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות, תפקוד לקוי

הוספת תגובה

• מעניין

מנחם
    17/12/2008

היום התעוררה לי שאלה מה זה בעצם החיים ובשביל מה כח זה ? לאחרים אולי זה נשמע מוזר , אבל אני לא מבין בשביל מה כל העניין הזה לעזאזל , להתמודד עם תופעות עם מחלות וכולי , אני לא יודע אם זה קשור אבל בכל אופן אולי נתכתב? אני פשוט מה מעייפות העניים שלי נסגרות הכתו. [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכים

דוד
    17/12/2008

השאלה התעוררה אצלי כבר מזמן, והיא מתחזקת ונחלשת לפי מצבי רוח משתנים. ברגעי ייאוש יומיומיים אני יכול להגיע לדיעה שהחיים לא שווים מעומה ועדיף לסיים את הסבל וההתמודדות הדבילית כמה שיותר מהר. מצד שני אני לא מרגיש שאני מסוגל לקחת את חיי, אני נורא פוחד מכאב ומלא-להצליח. תגובות הסביבה מייאשות, אף אחד לא מבין על מה אתה מדבר, האנשים הרגילים לעולם לא שואלים את עצמם, או שעושים כן בסתר סתרים. ויותר מכל, אין לזה סוף. כמה שאין לזה סוף, כמה שלא נגיד שאין לזה סוף לא נוכל להתחיל לחשוב על קצה האין סופיות של המשוואה. ליקום יש יותר סוף מלחרא הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכים

17/12/2008

לדוד שלום
    מחלת החרדה יכולה להתחיל בגילאים מאוד מוקדמים. כאשר החרדה מתחילה בגיל צעיר היא יכולה מאוד להשפיע על ההתפתחות האישיות ועל תפיסת העולם של הסובל. הדבר החשוב הוא לשלוט על החדרה ואז האדם יכול להתחיל להתפתח מבחינה אישיותית. לפי מה שאתה מתאר החרדה שלך לא בשליטה טיפולית מספקת. אתה צריך יעוץ וטיפול יותר יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דוד
    21/12/2008

כנראה שזו המסקנה באמת, למראת שאני נמצא כבר בשלבים שפשוט לא בא לי לעשות כלום, גם לא לעזור לעצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו