חרדה ספציפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ספציפית
    בחורה
    21/07/2007

שלום,
    אין לי ואף פעם לא הייתה לי שום בעיה של חרדה חברתית .
    אין לי בעיה לשוחח עם אנשים זרים או מוכרים . אני דווקא יכולה להיות מאוד דברנית....

הבעיה שלי "מצחיקה" - אני מאוד מאוד מתקשה לפתוח בשיחה עם ...בעלי בנושאים שמפריעים לי.
    אני חושבת ומתלבטת ימים רבים לפני שאדבר עימו על נושא מסוים שמאוד מטריד אותי .
    לפעמים אני מוותרת ובכלל לא מדברת איתו על מה שרציתי .
    בעלי לא אדם אלים או משהו כזה....אבל לאורך השנים נוצרה מעין תחושה שהוא תמיד צודק בצורה זו או אחרת....או שתמיד מגיע לו יותר כי ...( לא משנה הסיבה ) .
    ברור לי שאני צריכה טיפול פסיכולוגי (מעדיפה קוגניטיבי התנהגותי ) שייתן לי את הכלים המתאימים להתמודד עם זה ולפתוח בשיחה בנושאים שמפריעים לי מבלי לחשוש . אבל , רציתי לדעת אם כדאי לי ,במקרה זה , גם לקחת לפני השיחה כדור אחד של וואבן שיעזור לי להתמודד עם החששות שלי ביתר קלות ?
    או אולי כדאי בכלל לקבל טיפול תרופתי יום -יומי כגון ציפרמיל /ציפרלקס....שיעזור לי להתמודד עם החרדה המאוד ספיציפית הזו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ספציפית

הוספת תגובה

• חרדה או בעיה זוגית

ד''ר אירנה נתנאל
    22/07/2007

שלום לך,
    הבעיה שאת מתארת היא בעצם בעיה בקשר בינך לבין בעלך ולכן, הטיפול התנהגותי קוגניטיבי שרק את תשתתפי בו לא יפתור את בעית התקשורת בינך לבין בעלך. הייתי מציעה לך לפנות יחד איתו ליעוץ זוגי. גישת האימגו מאוד יעילה במקרים כאלה. עדיף שתחפשי מטפלים זוגיים בשיטת האימגו.
    בשיטה זו שניכם תקבלו כלים ותלמדו טכניקות לתקשורת זוגית בריאה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו