הדיכאון שלי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדיכאון שלי...
    יעל
    21/12/2008

שלום, אני בת 30, סובלת מחרדות ובעקבותיהם דיכאון כבר 11 שנים. כרגע הבעיה העיקרית שלי היא דיכאון. אני עצובה, לא נהנית משום דבר, מתקשה להתרכז, משתעממת, נוטה למחשבות פסימיות ונזכרת כל הזמן באירועי עבר קשים (בעיקר מימי החרדות הקשים), כל דבר קשה לי, קשה לי לקבל החלטות, ההערכה העצמית שלי ירודה, אני בוכה הרבה מאד. אני מרגישה שאני חיה בעולם עצוב משלי, כששאר האנשים נראים לי מאד שמחים, שמחה שלא מובנת לי. עם כל זה אני מצליחה כן לצאת לעבודה בבוקר, אם כי אני לוקחת לאחרונה יותר ויותר "ימי מחלה" ועושה ימים קצרים יותר בעבודה. לפני 9 שנים התחלתי לקחת תרופות, ובאמצע היו לי 2 נסיונות הפסקה שלא צלחו... היום אני לוקחת 75 מ"ג אפקסור. הייתי אצל פסיכיאטרית והיא המליצה לי להעלות את המינון ל-150 מ"ג. אני חוששת מתופעות הלואי ומהתמכרות קשה יותר לתרופה, ובינתיים לא מעלה. בעבר העליתי את המינון למשך תקופה לא ארוכה ולאחר שחשתי שאין שיפור, רק תופעות לוואי, הורדתי את המינון שוב, ולא חשתי שום הבדל. באותה תקופה סבלתי מחרדה ולא מדיכאון. הפסיכיאטרית אמרה שבמינון היותר גבוה גם הנוראפינפרין נהיה פעיל וזה עשוי להועיל, אבל לפי מה שקראתי זה קורה במינונים גבוהים יותר גם מ-150 מ"ג... האם יש סיכוי שאצא מזה באמצעות כח הרצון והזמן בלי להעלות את מינון התרופה? האם כדאי שבמקום להעלות מינון אנסה תרופה אחרת או טיפול אחר? מה הייתם ממליצים לי לעשות? שאלה נוספת: חברה המליצה לי על טיפול הומואופטי שלדבריה עזר לה מאד. לפי מה שקראתי אין שום הוכחות מדעיות לטיפולים האלו. מה הידע שיש לכם לגבי יכולת של טיפול כזה לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדיכאון שלי...

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    23/12/2008

יעל שלום,

מומלץ לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). בנוסף, ניתן לתגבר את התרופות עם טיפולים לא תרופתיים אחרים כמו למשל, TMS (גרייה מגנטית למוח) או ECT (טיפולי חשמל). מידע נוסף על CBT עבור דיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

על גרייה מגנטית TMS:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות

יעל
    24/12/2008

תודה על התשובה. 2 שאלות לא נענו: 1. אפקסור: הפסיכיאטרית אמרה שבמינון היותר גבוה גם הנוראפינפרין נהיה פעיל וזה עשוי להועיל, אבל לפי מה שקראתי זה קורה במינונים גבוהים יותר גם מ-150 מ"ג... האם ב-150 מ"ג יש כבר השפעה של הנוראפינפרין? 2. חברה המליצה לי על טיפול הומואופטי שלדבריה עזר לה מאד. לפי מה שקראתי אין שום הוכחות מדעיות לטיפולים האלו. מה הידע שיש לכם לגבי יכולת של טיפול כזה לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר אירנה נתנאל
    24/12/2008

יעל שלום והתנצלות על תשובה לא מלאה,

1. אפקסור היא תרופה שפועלת על סרוטנין וגם על נוראפינפרין בכול מינון (גם במינון הנמוך). כמובן, שאם עולים במינון (עד למינון המקסימלי המותר) האפקטיביות של התרופה עולה.
    2. לא ידוע לי על בחינה מחקרית כל שהי על השפעת טיפול הומואופטי על הפרעות פסיכיאטריות. לדעתי הם לא יעילים ולא מזיקים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יעל

אלונה
    25/12/2008

היי יעל, מאד מבינה לליבך. עוברת בעצמי משהו דומה בזמן האחרון. אם תרצי לדבר, כתבי לי וניצור קשר אחת עם השנייה. החזיקי מעמד, קרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו