ציפרלקס או אפקסור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס או אפקסור?
    יעל
    22/12/2008

האם יש תרופה שנחשבת טובה יותר לטיפול בחרדה ודיכאון מאשר תרופות אחרות, ושכדאי לנסות אותה ורק אם לא מגיבים עוברים לתרופה הבאה?... האם קיים מדרג כזה? אני התחלתי לקחת אפקסור לפני שנים. לפני שלקחתי אפקסור ניסיתי מספר תרופות אחרות ואפקסור הייתה הטובה בינהם מבחינת תופעות לוואי. לקחתי שנים במינון 75 מ"ג עם הטבה חלקית, ובגלל הרעה בתקופה האחרונה, הפסיכיאטרית הציעה שאעלה מינון.. במקביל יצא לי לשמוע מחברים שמשתמשים בציפרלקס שזו תרופה "מוצלחת", וגם ממה שקראתי על התרופה התרשמתי ככה. את הציפרלקס לא ניסיתי אף פעם. אני מתלבטת מה עדיף, להעלות מינון או לנסות להחליף תרופה? בנוסף, קראתי באינטרנט, כי האפקסור עשוי להיות מאד קשה להפסקה ועשויה להיות תרופה לכל החיים אם היא נלקחת במינון גבוה. האם זה נכון? זה גם הלחיץ אותי וגרם לי לחשוש מלהעלות את המינון... שיקול "לטובת" האפקסור יכולה להיות העובדה שאני סובלת גם מקושי בריכוז, ואני מבינה שהאפקסור יעיל בנושא הזה, ולא ידוע לי אם גם לציפרלקס יש השפעה דומה. אודה לכם מאד על התשובה. אני מאד מתלבטת ורוצה לעשות את הבחירה הטובה ביותר. עבורי זה מהותי מאד. (כשהייתי אצל הפסיכיאטרית, התחושה שלי הייתה שלא כ"כ אכפת לה, ואיכשהו היא דחקה בי לסיים את הפגישה כשאני מרגישה שאין לי תשובות, ושאני לא משוכנעת לגבי נכונות שיקול דעתה. לא הרגשתי ביטחון לפעול לפי עצתה לפני שאני עושה עוד בירורים בעניין. בסה"כ זה החיים שלי...). תודה מראש, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס או אפקסור?

הוספת תגובה

• ציפרלקס או אפקסור?

25/12/2008

ליעל שלום
    לשאלתך אין תשובה אחת. גם אפקסור וגם צ'פרלקס תרופות טובות שנחשבות כמאוד יעילות, קרוב לוודאי יעילות באותה מידה. יש כמובן הבדלים אישים. המינון של אפקסור הוא בין 150-300 מג ליום לטיפול בדיכאון. ההפסקה של אפקסור בדרך כלל מתבצעת ללא קשיים מיוחדים אך ישנן אנשים שמצריכים ירידה מאוד הדרגתית של המינון בחודשים ולא בשבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו