מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יותר מדוכא ממדוכאמנחם22/12/2008
אני בתוך הבור הזה של הדפרסונליזציה היום בבוקר הייתי בדיכאון הכי גדול של החיים שלי , התחושות של דפרסונליזציה הן קשות מאוד וחוץ מהתרופות שאני אגיד לכם עכשו אי אפשר לעשות כלום? אולי יש עוד איזה תרופה בשביל לצאת מה"חרדה דיכאון דפרסונליזציה בלגן" ? אני לוקח "פרוקסטין" עשרים גרם בבוקר ועשרים גרם בערב , "סרוקל" מאתיים גרם בבוקר ומאתיים גרם בערב , "clonazepam" אפס נקודה חמש פעמיים בבוקר ופעמיים בערב , "wellbutrin" שלש מאות גרם בבוקר , אבל משום מה אני מרגיש מדוכא מתמיד רע לי מאוד ואני לא מרגיש שאני חי ואני חי הפוך , הגוף שלי מבולגן לגמרי , מחשבות מופשטות שאין להם כל קשר למציאות העכשווית תחושת ניתוק ,ובעיקר בלגן , שנאה וכעס על כולם שלא מבינים אותי , מה אתם אומרים ? מציעים? יש לי רעידות ואני מתוח 24 שעות ביממה כי אני לא בתוך עצמי זה נורא מוזר לי , תגידו לי אתם , יש סיכויים לצאת מזה ולהיות נורמלי כמו שהייתי פעם? אולי התרופות לא מספיקות , אני מרגיש כלוא , זה כזה דפוק , איך יוצאים איך יוצאים איך יוצאים? למה יש לי חשש שזה כרוני וככה אשאר? שאני אף פעם לא אמצא את האני האמיתי שלי בחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הבעיה היא שאני
מנחם22/12/2008לא חי עם עצמי אז איך מרפאים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שלחתם לי אימייל שיש תגובה?
מנחם22/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות מעבר לתרופות
יעל22/12/2008נראה שהתרופות לא עושות את העבודה. אני מנסה לחשוב בשבילך מה עוד אפשר לנסות. יש לך עם מי לדבר? מעבר לפסיכולוג? מעבר לפורום הוירטואלי? מישהו שיתן לך אהבה?... אני חושבת שזה יוכל לעזור לך. האם אתה מסוגל להחזיק כלב ולטפל בו? נראה לי שזה יוכל להוציא אותך קצת מהעיסוק התמידי בעצמך שבטח לא מועיל לך ולבעיה שלך. מעבר לזה, נסה לעשות דברים- לנקות, לסדר, לעבוד בגינה (אם יש), לצייר, לנגן (אם אתה יודע). כל דבר שיש לו ערך של תרפיה ועשייה. נסה גם לעשות ספורט. אני מקווה שמשהו מזה יועיל וישפר את מצבך. פז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד שאת מתייחסת
מנחם23/12/2008אבל הקטע הוא שעם כל הרצון שלך לעזור לי וכל הכבוד על זה ., אני מבין שאת לא פסיכיאטרית אז את לא יודעת בדיוק מה זה דפרסונליזציה , דפרסונליזציה זה שאני לא שולט כל כך על המחשבות והרגשות שלי (מה שכן אפשר לעשות כשנמצאים בדיכאון) , ואהבה אפילו מי שיחבק אותי מאוד חזק , זה לא יזיז לי בגרוש אבל ממש ככה מה שאת שומעת , כי כשהוא יחבק הוא לא יחבק אותי כי אני לא נמצא.... זה נשמע מוזר אבל זאת המציאות , יש כזה דבר , כל העולם תומך בי , אבל האני שלי לא נמצא , ואיך להחזיר לעצי את "אני" . אני לא יודע , בכל אופן מחר אני מתחיל לעבוד , וחוץ מזה אני גם רוצה התייחסות מפרופסור גרינהאוס או אירנה נתנאל שהם בוודאי הבינו מה כתבתי , מה ניתן לעשות ? עכשו פסיכולוג אין ענין , פשוט זה לא בעיה פסיכולוגית זה פסיכיאטרי , ואני רוצה להיות כמו כולם בלי בעיה פסיכיאטרת , אז אולי אתם הרופאים יש לכם מה להגיד , תרופה שונה? משהוא אחר? אני פשוט רוצה להיות בריא ושאני אהיה בשליטה על החיים , שההגה יהיה בידי , זה לא המצב כשסובלים מדפרסונליזציה נכון רופאים? אז מה עושים ? פרופסור גרינהאוס אני מנחם ועשיתי tms אצלך אם אתה זוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד שאת מתייחסת
25/12/2008למנחם שלום
אתה מתאר מצבים שאין עבורם תרופה מספיק טובה בפסיכיאטריה. כאשר אדם מתלונן על דפרסונליסציה והעדר רגשות הוא נמצא מחוץ לקטגוריות הרגילות של אבחון. מה שצרים לעשות זה לבדוק תרופה תרופה ולנסות למצאו אחת שתעזור. צריכים לזכור שתרופות פועלות על חומרים כימים במוח והאיזון בינהם הוא הקובע שאדם ירגיש שלם. במצבים כמו שאתה מתאר צרים לנסות גם שינויים אישיים כמו עבודה, יחסים עם אחרים, התעניינויות שונות, ועוד כדי לבדוק עם שה משפיע לטובה. צרים לנסות אפילו עם מרגישים ריקנות
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בסוף יוצאים מזה?
מנחם25/12/2008אנשים בדרך כלל יוצאים מזה באיזשהוא שלב , או שיש מצב שאני אסבול מזה הרבה? אנא עידוד או הכוונה משהוא קצת יותר מעודד תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בסוף יוצאים מזה?
27/12/2008למנחם שלום
תשובתי כוונה לעודד אותך וגם לדרבן אותך לעשייה. אני מאור מקווה שתצא מזה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)