מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימא מוטרדת ...מאי23/12/2008
שלום אני בת 24 נשואה פלוס 2 בנות.. מזה חודשיים אני מרגישה מועקה עצב חוסר אמונה באחרים.. משתלטות עליי מחשבות "פריקיות" שהחברה הכי טובה שלי עושה לי עין רע ושמה לי כל מיני דברים להזיק לי כי היא הידיד שלה הוא "מיסטיקן" ועושה דברים....אני רוצה לציין שהחיים שלי הן הכלכליים והחברתיים במיטבם. אני לומדת באוניברסיטה ועד לפני חודשיים הייתי קורנת משמחה הייתי הכי מאושרת הייתי מפנה זמן לבנותיי יוצאת מהבית תמיד עם חיוך... ואז לפתע אני לא מרגישה טוב פיזית ונפשית התחלתי לעשן ג'וינט בסופי השבוע ..אני מעשנת סיגריות רגילות אבל לא הרבה 4 סיגריות ביום..אני לא יודעת מה קורה לי כל הזמן באמצע מין אני חושבת שיקרה משהו לבנות שלי ואני לא נהנית .. אני הרזתי מאוד..ומתקשה להתרכז בלימודים..מפחדת שלי יקרה משהו.. מפחדת שאפסיד את החיים עם משפחתי..זה משתלט עליי וגורם לי להיות תוקפנית כלפיי הבנות שלי..אני חושבת ללכת לפסיכולג באוניברסיטה ..ואני מאוד מתלבטת... אנא עזרו לי בכדי לתפקד כאימא -לפני הכל... אני רוצה לציין שאני בחורה אינטלגנטית ומאוד יפה וחכמה ולא רוצה להתדרדר נפשית.. ואני רוצה לדעת האם אני לוקה בדיכאון או שזה התקפי חרדה..אבא שלי נפטר כשהייתי בת 6 אולי יש פוסט טראומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חרדה
ד''ר אירנה נתנאל23/12/2008מאיה שלום,
לפי התרשמות שטחית ממה שאת מתארת מצבך נראה דומה להפרעת חרדה. כדאי שתעשי איבחון מקצועי ומעמיק למצבך וללא דיחוי תתחילי טיפול. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל להתמודדות עם הפרעות חרדה. CBT הינו טיפול קצר מועד, ממוקד ומאפשר לרכוש מיומנויות של שליטה במצב לטווח קצר וגם לעתיד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאירנה נתנאל
מאיה24/12/2008אני קראתי את תגובתך ומודה לך על ההתייחסות אבל יש לי שאלה : האם הפרעת חרדה שונה מהתקפי חרדה או שזה אותו דבר ? האם הפרעת חרדה זה משהו חמור? אני רוצה לציין כשיילדתי את הבת הראשונה שלי בגלל חוסר ידע לא ידעתי שבאותו עת אני שקעתי בדיכאון אחרי לידה וזה לא טופל... לא הייתי קמה מהמיטה ..לא שיחקתי איתה ולא אהבתי לשמוע אותה בוכה אבל לא הייתי אלימה והייתי בשליטה תמיד..אבל העייפות וחוסר היכולת וההזנחה הייתה ברורה מצדי .. ואפילו בעלי לא שם לב לזה..אבל הוא טיפל בה ..היום אני יותר מודעת ויותר מרגישה אשמה על כך שבשנתה הראשונה לא הענקתי לה את מרבית החום.. אני אימא טובה ותמיד חושבת על טובת בנותיי..אני רוצה לשאול גם האם זה יכול המשך של תופעת הדיכאון.. אני חושבת כששהריתי שוב פעם ההורמונים שלי חזרו לעצמם כי אחרי הלידה השנייה לא היו התופעות שהיו אחרי הלידה הראשונה.. אשמח לקבל עצה ותשובה.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת חרדה
ד''ר אירנה נתנאל24/12/2008מאיה שלום,
כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך. עניתי לך תשובה כללית מתוך ההתרשמות על סמך מה שכתבת. תיארת מחשבות טורדניות שחודרות לראשך בלי שאת מזמינה אותן, מחשבות אלו גורמות לך תחושות לא נעימות ומעוררות פחד ואיימה. חולשה גופנית, חוסר ריכוז, ירידה במשקל יכולות להיות סימפטומים גם של התקפי חרדה וגם של דיכאון. יש לך היסטוריה של דיכאון אחרי לידה. אם הפעם זה דיכאון אחרי לידה או דיכאון שמתלווה להפרעת חרדה ממש קשה לאבחן דרך אינטרנט. אין ספק שעישון סמים יכול להחמיר את המצב עוד יותר כי גם הוא גורם לתופעות שאת מתארת (חרדה, דיכאון, ירידה במשקל, חוסר ריכוז, חוסר אנרגיה וכו'). אני מציעה לפנות להתייעצות מקצועית. התקפי חרדה ומחשבות טורדניות הן נכללות בקבוצה שלמהפרעות חרדה. הפרעה זו מאוד שכיחה באוכלוסיה ואין אדם שלפחות פעם אחד בחיים לא חווה חרדה. זו תופעה מאוד אנושית אך ללא טיפול מתאים היא יכולה להוות פגיעה משמעותית באיכות החיים ולגרום לסבל רב.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)