תרופות אל מול התמודדות אישית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות אל מול התמודדות אישית?
    דוד
    28/12/2008

שלום אני סובל מדיכאון מזה מספר חדשים , כנראה על רקע של תסכולים אישיים בחיי הנישואין וכן אכזבות בעבודה. אני בן 42 נשוי ואב ל 4 ילדים מקסימים. כל חיי הצלחתי להיות שמח פעלתן והיגעתי להישגים יפים. לפני חצי שנה התחלתי להרגיש תופעות גופניות מציקות כמו רעידות ומתח רב של הרבה חלקי גוף.בעצת הפסיכולוגית שלי נפגשתי עם פסיכיאטר והתחלתי טיפול תרופתי.: חודש לקחתי צ'יפרילאקס למרות שבשבועיים הראשוניים תופעות הלוואי זרקו אותי חזק , חודש לקחתי רמוטיב שלא הועיל ובחודש האחרון אני לוקח אפקסור 225 מ"ג . אני מרגיש דרדור מתמיד בתפקודי ולא שיפור , לקחתי שבועיים חופשה מהעבודה וברחתי למיטה כל הזמן...אני מרגיש רע מאוד ובהדרדרות ., הרופא שלי חושב שזה נורמאלי וממליץ להמשיך כרגיל עם התרופה , מצב הרוח שלי משופר מאוד בשעות הערב אך אינני מצליח לצאת מהמיטה עד הצהריים. אני מתחיל להרגיש חוסר אמון בטיפול. עצות ממישהוא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות מול התמודדות - תוספת

דוד
    28/12/2008

שכחתי לציין שלאחרונה אשתי ומספר אנשים נוספים מסבירים לי שהמפתח להחלמה הוא אני - זה כמובן הגיוני אבל רציתי לשמוע מה התרופות אמורות לבצע ביחס למאמץ שאני צריך להשקיע???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    29/12/2008

דוד שלום,

כמובן שמפתח להצלחה בידיך. התרופות לא יכולות להקים אותך מהמיטה ובזה עליך להשקיע מאמץ. כדאי לקחת אחריות על עצמך ולא רק בתרופות. נראה, שהתרופות מעט עוזרות לך אך לא מספיק. לכן, ייתכו וכדאי לקבל חוות דעת שניה בנושא התרופתי. בנוסף, טיפולים לא תרופתיים כמו TMS (גרייה מגנטית) וטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) בנוסף לתרופות מאוד עוזרים בהתמודדות עם דיכאון.
    מידע נוסף על TMS ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

מידע נוסף על טיפול קוגניטיבי בדיכאון:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו