מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש שם למה שחוויתיחיים30/12/2008
שלום, אני לא בטוח לגבי השאלה שלי ואם זה המקום אבל אני הולך עם זה כבר זמן מה ואני תוהה אם יש שם למה שהרגשתי. לפני כמה חודשים מצאתי את עצמי במרכזה של התרחשות לא נעימה. הסתבכתי בחובות וזה התגלגל לתביעות משפטיות והוצאה לפועל, קיצורו של דבר שהרגשתי מאוד לא נעים ומה שלא מקל על המצב הוא שהייתי די לבד מול כל זה, גם כלכלית וגם רגשית\נפשית או איך שאפשר לקרוא לזה. העניין הוא שבאותו פרק זמן הרגשתי כל כך לא טוב במובן הנפשי, שבשלב מסוים הרגשתי שאני ממש מתפרק לחתיכות קטנות ומתפזר. זה כאלו ירד איזה מסך כזה של חושך שלא הצלחתי לראות הרבה בעדו. זה כאילו ששדה הראיה שלי הצטמצם מאוד ואני רואה את מה שקורה מסביב דרך חור מנעול. גם שכחתי המון דברים. זה נראה כאלו הרבה דברים הלכו לאיבוד ואני אפילו לא יודע מה, אני רק יודע שנהייתי חסר. הבטחון העצמי שלי ,או מה שהיה ממנו, התערער לגמרי. גם באינטראקציה שלי עם אנשים הרגשתי כאילו אני בארץ זרה, אפילו לא הייתי בטוח שאני מדבר נכון עברית, ועברית זו השפה היחידה שאני מדבר. ויש גם תחושה שהדרדרתי אחורה. שמשהו קמל ונבל אצלי בקופסה. וזה מאוד מפחיד. אני זוכר עוד שתי הזדמנויות בחיים שהרגשתי ככה ואני תוהה אם אני מזדקן. אני בן 32 אבל אבא שלי בן 80 וכבר שנים (אולי 15) שעל משפט בודד צריך לחזור לו כמה פעמים , כי נראה שכאילו חלקי המשפט לא מתחברים אצלו. אני גם לומד כרגע, ומיותר לומר כמה זה מקשה. אני לא ממש מצליח להתרכז בקריאה ולהתמיד במטלה לימודית. מעולם לא אובחנתי עם לקות כלשהיא אבל אני לוקח כבר 4 שנים תרופה (ונלה) נגד דיכאון (דיסתימיה) ובאותו זמן אומלל גם הפסיכיאטר רשם לי שילוב עם תרופה נוספת (מירו) אבל אחרי חודש וחצי הפסקתי אותה גם בגלל מה שהרגשתי. עכשיו יש רגעים שאני מרגיש מעט טוב יותר אבל הרבה פעמים אני כה מיואש שאני רוצה לברוח, אני מרגיש שהחיים לא בשבילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחשבות לא אמיתיות
חיים30/12/2008אם לתת לזה משל.. המחשבות הם כמו הקצף שמעל הגלים, תוצר לוואי. היום אני חושב ככה ובטוח בזה, אבל אתמול חשבתי הפוך מזה והייתי בטוח לא פחות. זה לא משנה מה חושבים גם אין כלכך שליטה על זה. אנחנו לא שולטים על מה שאנו חושבים אבל יש לנו אשליה נעימה שאנו הבעלים של המחשבות שלנו. פעם אני מסתכל על פנים בתמונה ומרגיש כמה הוא מחייך ופעם אחרת אני מסתכל על אותה תמונה וחושב כמה הוא עצוב. אתמול הייתי אצל הפסיכיאטר. הוא שאל איך המצב בלימודים? איך המצב החברתי? אז אמרתי "איך המצב החברתי?... טוב. בגדול" אני לא יודע למה אמרתי את זה. זה לא נכון. למה אני אומר דברים שאני לא מסכים איתם אח"כ? שהם פשוט לא נכונים. למה אני לא מצליח לייצג את מה שאני מרגיש? איך אני יכול לעמוד אחרי דברים שאני אומר? אני עלה נידף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחשבות לא אמיתיות
ד''ר אירנה נתנאל01/01/2009חיים שלום,
כדי להבין ממה אתה סובל נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אתה יכול לשאול את הרופאה המטפל שלך כיצד הוא איבחן אותך?
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אירנה
חיים09/01/2009לפני 7 שנים אובחנתי כדיסתמי והפרעת אישיות נמנעת. מאז אני לוקח תרופות נגד דיכאון. עם תחילת הטיפול הרגשתי טוב, גם במצב רוח וגם מבחינה חברתית, אלא שזה דעך. ניסיתי סרוקסט, אדרונקס וסרוקסט, אח"כ ונלה ,וונלה עם מירו. את השילוב האחרון הפסקתי אחרי חודש וחצי כי ממש הרגשתי כמו זומבי עם המירו. אני ממשיך רק עם ונלה אבל האנרגיות שלי נמוכות, אני מרבה לישון, וחושש מסיטואציות חברתיות. הפסיכיאטר המשיך לרשום לי ונלה (הוא אומר שזו התרופה הכי טובה שהוא מכיר) ונגד הצעקות מתוך שינה הוא רשם לי קלונקס לקחת לפני השינה. חוץ מזה יש לי פאזת שינה דחויה. רציתי לשאול על טיפול בנזע חשמלי. זה צץ אצלי ונשקל מידי פעם, אבל קראתי איפשהו שזה פוגע בזיכרון . רציתי לדעת על מידת היעילות של טיפול בנזעי חשמל לעומת טיפול בתרופות מהדור החדש. ובכלל, מה עוד אפשר לעשות? לגבי שיחות.. ניסיתי 3 פעמים וזה, איך לומר.. עשה לי לא טוב (בלי לפגוע) . תודה. חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבחור להרגיש טוב
משהי שמבינה31/12/2008מניסיון בטיפול התנהגותי קוגנטיבי יכול לסייע במצבים אלו אני ממליצה לך על הספר בוחרים להרגיש טוב ישנם תרגילים שאתה יכול לבצע לבד שאכן יכולים לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל..
חיים09/01/2009אני באמת מודה לך על ההתייחסות. אני גם בטוח שאת אומרת אמת על עצמך שאת מבינה. אבל אני מכיר הרבה תגובות ברוח דומה לזו, שמגלגלים במידה כזו או אחרת (בעידון כזה או אחר) אחריות/אשמה/דרישה ליוזמה ממי שסובל מדיכאון. וזה מקומם. יש פה אי הבנה בסיסית של המצב. אי אפשר לבקש יוזמה ממי שלא רואה סיבה למה. אני לא מתכוון לתגובה שלך ספציפית. יש מצבים גרועים יותר כשזה בה מצד המטפל וזה רק מוכיח כמה אין לו מושג איפה אתה. זה מכעיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)