כיצד לעודד לפנייה לטיפול תרופתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד לעודד לפנייה לטיפול תרופתי?
    מיכלי
    15/01/2009

אצל בן זוגי החדש (50) קיימים סימנים רבים לדיכאון - מצב רוח גרוע כמעט תמיד, מחשבות רעות על עצמו והעולם, חוסר תקווה, שינה לאורך היום, חולשה פיזית, חוסר פעילות חברתית וזוגית, התבודדות ועוד. קיימות סיבות אמיתיות להיווצרות דיכאון (בדידות חברתית, ללא משפחה תומכת (אין הורים, אחים, קרובים בקשר), חוסר עבודה, מצב כלכלי רע, התמודדות עם ילד חולה (גרוש)). קיימות גם חרדות אמיתיות אחרות (חברתית, אינו נוהג, אינו מכניס אנשים, כולל אותי, לביתו). כך הכרתי אותו לפני כ-3 חודשים, וכך הוא היום. מתחילת הקשר אני מנסה להציע שיתיעץ עם פסיכיאטר וינסה לפנות לכיוון של טיפול תרופתי, אך לשווא. לדבריו, "שבועיים חופש" ממני, יאפשרו לו להתארגן על עצמו. בלית ברירה הסכמתי לכך, כאשר האלטרנטיבה אצלי היתה ניתוק הקשר. אין לי ספק שהשבועיים האלו הם בזבוז זמן. לכשיסתיימו - האם יש דרך להשפיע עליו לפנות לטיפול מלבד האיום של ניתוק הקשר? כמה זמן לתת לתהליך ה"שכנוע"? איני רוצה לנוטשו, אך הנושא כבד עלי וגורם אצלי לקשיים רגשיים ונפשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיצד לעודד לפנייה לטיפול תרופתי?

ד''ר אירנה נתנאל
    15/01/2009

מיכל שלום,

הדרש של הענשה הוכיחה את עצמה כלא יעילה. נסי לנקוט בדרך של אמפטיה. תבהירי את דאגתך הרבה למצבו ולהמשך הקשר. בנוסף, חשוב לשתף פעולה עם משפחתו, חברים קרובים, רופא משפחה. הנושא שאת מעלה שכיח ומאוד חשוב. בימים אלה עומדת להתפסם כתבה בנושא. אשמח להעביר אותה אליך טרם פרסומה. תשאירי את הפרטים שלך בקליניקה ואשלך אליך בהקדם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו