לא יכול לסבול יותר - לד"ר ולאירנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יכול לסבול יותר - לד"ר ולאירנה
    עוז
    26/07/2007

אני בן 30+ ואחרי ניסיונות בציפרלקס, לוסטראל החליפו לי לאפקסור XR (טריגר פרידה מחברה אחרי זמן רב), לא הולך לעבודה כבר חודש וחוסר המעש רק מגביר את המצב. זו אפיזודה 2

1. תוך כמה זמן משפיע 150 מ"ג ? האם יכול לגרום להרעה במצב הדכאוני חרדתי? מה הזמן המאכ שצריך לתת צאנס לפני העלאת מינון?
    2. אני מטופל אצל 2 מטפלים קוגניטיבי ודינמי האם זה רע 2 מטפלים? המצב פשוט חמור

3. 4 שבועות עם אסיבל 4-5 מ"ג ביום? האם כדי לקחת גם כטיפול מונע כדי למנוע נפילות כמו פניקה והתקפי בכי? האם ממכר ואיך נגמלים?

4. האם יתכן שכל השחור יעלם בעזרת תרופה זו?

5. האם יתכן שיש אנשים שכלל לא מגיבים לתרופות מסוג זה?

6. האם התחושה של חוסר רצון לצאת מהדכאון והרצון להשאר בסבל היא חלק מהמחלה?

6. אני מרגיש חסר אונים והייתי מבקש לדעת כיצד ניתן להרחיב את התמיכה מעבר לפסיכלוג ותרופות ועדיף ללא אישפוז. הובחנתי כדכאוני מג'ורי ואני חושש שאזיק לעצמי מרוב יאוש.
    האם יש קבוצות תמיכה בת"א? רעיון אחר? הבעיה בעיקר בבקרים שאני לא מצליח ללכת לעבודה אותה אני לא יכול לשאת יותר.
    7. האם אשפוז בא בחשבון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לעוז

קרן
    27/07/2007

אני מבינה לליבך כי אני בדיוק באותו המצב שתרופות שונות לא עזרו ועכשיו אני בכלל יורדת מהתרופות בהדרגה מקווה שלא יהיו תופעות גמילה קשות...
    האם ניסית איזשהוא טיפול אלטרנטיבי? הילינג לדוגמא מאד עוזר אני לא אומרת שפותר אבל מאד מרגיע ויש מטפלים מצויינים היום.
    מאחלת לך כל טוב המצב הזה יוצאים מממנו בסוף רק שלדעתי מה לעשות לא לכולם עוזרות תרופות אלא לפי מה שהפסיכיאטרית אמרה לי היום יש כאלה שלמרות חרדות קשות מרגישים טוב יותר ללא תרופות. אני לא רופאה וחס וחלילה לא מתערבת בתרופות ובמינונים כי אין לי הרבה מושג בכדורים שאתה נוטל אלא רק מנסה לטוע בך קצת תקווה שבסוף כן יהיה בסדר . תנסה בנוסף לתרופות למצוא הילר טוב ותראה כמה שזה עוזר אפילו אם אתה לא מאמין בזה שווה לנסות.
    שתהיה בריא מאחלת לך כל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    27/07/2007

לעוז שלום,

ייתכן ויחלפו מספר שבועות עד שההשפעה של אפקסור תורגש במלואה. אסיוול עלול להביא להתרגלות אם לוקחים אותו לתקופה ממושכת והשפעותיו עשויות לפחות עם הזמן. רצוי שטיפול ארוך טווח באסיוול יעשה רק תחת השגחה רפואית.
    בנוסף, נראה שאתה מעביר את האחריות על מטפלים, על תרופות ודברים חיצוניים אחרים. כיצד אתה לוקח אחריות ועוזר לעצמך להתגבר? הייתי מציעה לך לחשוב יחד עם המטפלים שלך איך , למשל בבקרים אתה עוזר לעצמך להתמודד ולצאת לעבודה, מה יכול לעזור לך לעשות זאת?
    תעזור למטפלים ולתרופות לעשות את עבודתם, תעזור להם לעזור לך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו